Καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά: Φτιάξτε το πιο επικό κάστρο στην άμμο (vid)

Παιχνίδι στην άμμο: Γιατί κάνει καλό στα παιδιά

Καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά: Φτιάξτε το πιο επικό κάστρο στην άμμο (vid)

Αν παρατηρήσεις τα περισσότερα παιδιά τρελαίνονται για την παραλία όχι μόνο διότι μπορούν να βραχούν και να πλατσουρίσουν άφοβα, χωρίς τη γκρίνια της μαμάς αλλά κι επειδή μπορούν να λερωθούν και να παίξουν με τις ώρες στην άμμο, χτίζοντας κάστρα, παλάτια, τάφρους κι ότι άλλο φανταστούν!

Η παραλία και το παιχνίδι με την άμμο δίνει απίστευτα ερεθίσματα για την ανάπτυξη της φαντασίας και των γνωστικών λειτουργιών ενός παιδιού.

Συμβουλές ασφαλείας για το παιχνίδι με άμμο:

  • Επισκεφθείτε μια παραλία με μπλε σημαία που ξέρετε ότι είναι καθαρή και τηρούνται αυστηροί κανόνες που απαγορεύουν τα σκουπίδια.
  • Διερευνήστε εάν η άμμος παιχνιδιού λαμβάνεται από ποτάμια και παραλίες και αποφύγετε την άμμο που αποτελείται από ασβεστόλιθο και κρυσταλλική πυριτία. Η φυσική άμμος συνήθως δεν εκπέμπει σκόνη ή αφήνει ρούχα και χέρια σκονισμένα, σε αντίθεση με τη θρυμματισμένη ορυκτή άμμο που θέλετε να αποφύγετε.
  • Η άμμος και το νερό αντανακλούν τον ήλιο, έτσι να θυμάστε ότι τα παιδιά πρέπει να φορούν αντηλιακό όταν παίζουν σε εξωτερικούς χώρους για μεγάλο χρονικό διάστημα.
paixnidia me ammo

Αυτός ο πατέρας με το γιό του έχουν πάει το παιχνίδι στην άμμο σε άλλο επίπεδο!

Δείτε τι εξαιρετικό κάστρο έφτιαξαν οι δυο τους, με πολύ απλά και λίγα εργαλεία!

Τελικά δεν είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια!



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved