Από τι κινδυνεύουν τα παιδιά παίζοντας στην άμμο

Μετά το μπάνιο στη θάλασσα, τα παιχνίδια στην άμμο είναι από τις αγαπημένες συνήθειες των παιδιών το καλοκαίρι.

Από τι κινδυνεύουν τα παιδιά παίζοντας στην άμμο

Κουβαδάκια, φτιαράκια, κάστρα, νερόμυλοι, και ένα πλήθος άλλων παιχνιδιών επιστρατεύονται προκειμένου το παιδί να απολαύσει το παιχνίδι στην άμμο. Όμως χρειάζεται προσοχή προκειμένου να μην βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστα απρόοπτα.

Η άμμος όσο ευεργετική μπορεί να είναι για το δέρμα μας , καθώς απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, άλλο τόσο μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνη, ιδιαίτερα για τις γυναίκες και τα μικρά παιδιά.

Και αυτό γιατί στην άμμο κρύβονται μύκητες και μικροοργανισμοί οι οποίοι ευθύνονται για διάφορες δερματολογικούς ερεθισμούς. Οι μυρμηγκιές και ο ιός της μολυσματικής τερμίνθου είναι από τις πιο συνηθισμένες παθήσεις του δέρματος και γίνονται άμεσα αντιληπτές . Οι μυρμηγκιές μπορούν να εμφανιστούν σε όλο το σώμα, από το πρόσωπο ως τις πατούσες, και μοιάζουν με μικρές ελιές οι οποίες έχουν το χρώμα του δέρματος ενώ η μολυσματική τέρμινθος μοιάζει με σπυράκια που έχουν «άσπρο κεφαλάκι».

Οι ειδικοί τονίζουν ότι τα παιδιά, ιδίως τα κοριτσάκια, δεν πρέπει να τα αφήνουμε να παίζουν γυμνά στην άμμο. Εκείνο που πρέπει να γνωρίζουμε είναι τα εξής:

- Δεν επιτρέπουμε στα παιδιά να κάθονται και να παίζουν στην άμμο, γυμνά.

-Χρησιμοποιούμε για να κάθονται ή να παίζουν πάντα ψάθα ή πετσέτα.

-Τα βρέφη πρέπει να φορούν πάνα ή βρακάκι γιατί υπάρχει ο κίνδυνος ουρολοίμωξης.

- Το ιδανικό είναι να αλλάζουμε μαγιώ βγαίνοντας από την θάλασσα .

-Μετά το μπάνιο πρέπει να κάνουν ένα ντους με ιδιαίτερη έμφαση στο καλό στέγνωμα.

-Προσέχουμε την περιοχή των νυχιών. Δεν πρέπει να είναι κομμένα πολύ κοντά αφήνοντας εκτεθειμένο το δέρμα. Επίσης , επειδή οι μύκητες “προτιμούν” τα δάχτυλα των ποδιών, φροντίζουμε να μην υπάρχει υγρασία ανάμεσα στα δάχτυλα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved