Ζωγραφίζοντας με τα δάχτυλα: Τα οφέλη για τα παιδιά (vid)

  • Ποια τα οφέλη της ζωγραφικής με τα δάχτυλα στην ανάπτυξη των παιδιών;
  • Ιδέες για δημιουργίες που μπορούν να φτιάξουν τα παιδιά
Ζωγραφίζοντας με τα δάχτυλα: Τα οφέλη για τα παιδιά (vid)
Unsplash.com / Ana Klipper

Η ζωγραφική με τα δάχτυλα είναι μία αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών. Με χρώματα και μία κόλλα χαρτί μπορούν να φτιάξουν τις δημιουργίες τους και να απασχοληθούν για ώρα.

Πολλοί γονείς αποφέυγουν, ωστόσο, τη δραστηριότητα αυτή για τα παιδιά, καθώς μπορεί να λερώσουν πατώματα, τοίχους και έπιπλα. Τα οφέλη όμως της ζωγραφικής με τα δάχτυλα είναι πολλά περισσότερα από όσα νομίζετε και σίγουρα αποτελούν κίνητρο για να αφήσουμε το παιδί να δημιουργήσει.

Αισθητηριακή μάθηση

Σύμφωνα με το Kids Leraning, η ζωγραφική με τα δάχτυλα συμβάλλει στην αισθητηριακή ανάπτυξη των παιδιών. Μέσα από αυτήν τη δραστηριότητα τα παιδιά εξασκούν την όραση και την αφή τους, ενώ παράλληλα μαθαίνουν τα χρώματα και τι συμβαίνει εάν αναμείξουν δύο χρώματα μαζί.

Εξάσκηση λεπτών κινητικών δεξιοτήτων

Από την πολύ μικρή τους ηλικία τα παιδιά εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες. Η ζωγραφική με τα δάχυλα είναι μία δραστηριότητα που ενδείκνυται για αυτό τον σκοπό καθώς με τις κινήσεις που κάνουν για να αποτυπώσουν στο χαρτί σχέδια και σχήματα, μαθαίνουν να ελέγχουν καλύτερα τα χέρια και τα δάχτυλά τους.

Επίσης, κάθε δημιουργική δραστηριότητα συμβάλλει στη γνωστική ανάπτυξη των παιδιών. Δίνοντας σε ένα παιδί χρώματα και μία κόλλα χαρτί, θα χρηιμοποιήσει την δημιουργική πλευρά του εγκεφάλου του για να γεμίσει την λευκή κόλλα με σχέδια και ζωγραφιές που έχει φανταστεί.

paidia agapimeno xrwma 1

Πηγή φωτογραφίας: unsplash.com / Phil Hearing

Κοινωνικές δεξιότητες

Η ζωγραφική με τα δάχτυλα είναι μία διασκεδαστική δραστηριότητα και για αδέρφια ή φίλους που που παίζουν μαζί. Σύμφωνα με το Care A Lot Child Care, όταν τα παιδιά ζωγραφίζουν μαζί εξασκούν τις κοινωνικές δεξιότητές τους. Μαθαίνουν να μοιράζονται τα χρώματα, ενώ εάν ζωγραφίζουν στην ίδια κόλλα θα πρέπει να συνεργαστούν μεταξύ του και το ένα να σεβαστεί τις δημιουργίες του άλλου.

Πηγή πληροφοριών: moms.com

Δείτε όμορφες δημιουργίες που μπορούν να φτιάξουν τα παιδιά με χρώματα χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά τους στο παρακάτω βίντεο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved