Κυριακή του Πάσχα - Απολαύστε τη μέρα με τα παιδιά σας

  • Διαβάστε βιβλία με θέμα το Πάσχα
  • Απολαύστε παιχνίδια με θέμα το Πάσχα
  • Στολίστε τα πασχαλινά αυγά
  • Φτιάξτε κουνελάκια από ρολό από χαρτί υγείας
  • Κάντε ένα πασχαλινό κυνήγι αυγών
  • Παίξτε παιχνίδια εικασίας
  • Ζωγραφίστε ή χρωματίστε μερικά λουλούδια
Κυριακή του Πάσχα - Απολαύστε τη μέρα με τα παιδιά σας
Photo by Gabe Pierce on Unsplash

Το Πάσχα είναι μια γιορτή αφιερωμένη στην οικογένεια, και κάθε χρόνο αποτελεί μια νέα ευκαιρία για να δημιουργήσετε υπέροχες οικογενειακές αναμνήσεις.

Ακολουθούν μερικά διασκεδαστικά και συναρπαστικά πασχαλινά παιχνίδια, χειροτεχνίες και δραστηριότητες για να βάλετε εσάς και την οικογένειά σας στο πνεύμα των διακοπών — ανεξάρτητα από το αν είστε στην Αθήνα ή όχι!

Διαβάστε βιβλία με θέμα το Πάσχα

Η ανάγνωση βιβλίων είναι πάντα ένας πολύ καλός τρόπος για να βάλετε τα παιδιά σας στο πνεύμα των διακοπών. Είτε θέλετε να διαβάσετε για το λαγουδάκι του Πάσχα, ή κάτι πιο πνευματικό, θα βρείτε πολλές υπέροχες προτάσεις σε αυτήν τη λίστα πασχαλινών βιβλίων.

Απολαύστε παιχνίδια με θέμα το Πάσχα

Βοηθήστε τα να φτιάξουν αυγά, φωλιές πουλιών, κουνελάκια και άλλα πράγματα με θέμα το Πάσχα. Ρυθμίστε ένα χρονόμετρο μιας ώρας και αφήστε τα να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους. Θα εκπλαγείτε με αυτό που σκέφτονται!

Στολίστε τα πασχαλινά αυγά

koritsaki me avga 2

Photo by Hannah Tasker on Unsplash

Απλώστε λίγο πλαστικό ή χαρτί για να προστατέψετε το τραπέζι σας, βράστε μερικά αυγά και βγάλτε τα υλικά για χειροτεχνίες. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να πάτε στο κατάστημα για να αγοράσετε ένα παραδοσιακό σετ βαφής αυγών, τα παιδιά θα ενθουσιαστούν με χρωστικές τροφίμων (που είναι εξαιρετικό υποκατάστατο βαφής όταν συνδυάζονται με ξύδι και ζεστό νερό), αυτοκόλλητα, και κορδέλες.

Φτιάξτε κουνελάκια από ρολό από χαρτί υγείας

Μια τρομερά οικονομική και εύκολη λύση!

Κάντε ένα πασχαλινό κυνήγι αυγών

Αυτό είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό για τα μικρά παιδιά, αλλά τα μεγάλα παιδιά θα θέλουν να συμμετέχουν επίσης. Κρύψτε τα αυγά σε όλο το σπίτι σας και μετά αφήστε τα παιδιά σας να τρέχουν με καλάθια και να μαζεύουν τα αυγά. Προτιμήστε να το κάνετε αυτό με πλαστικά αυγά, παρά με αληθινά αυγά. Δεν θέλετε να χάσετε ένα πραγματικό αυγό στο σπίτι σας, και να το βρείτε εβδομάδες αργότερα όταν αρχίσει να μυρίζει!

Παίξτε παιχνίδια εικασίας

Γεμίστε τα βάζα με διάφορες πασχαλινές καραμέλες όπως ζελέ ή σοκολατένια αυγά. Στη συνέχεια, εσείς και τα παιδιά σας μαντεύετε εναλλάξ πόσες καραμέλες υπάρχουν σε κάθε βάζο. Το άτομο που βρίσκεται πιο κοντά στον πραγματικό αριθμό παίρνει το βάζο με τις καραμέλες! Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα βραβείο χωρίς ζάχαρη, όπως ένα μικρό παιχνίδι, ή ένα καλό βιβλίο.

Ζωγραφίστε ή χρωματίστε μερικά λουλούδια

zografizei paidi

Photo by Gabe Pierce on Unsplash

Τα λουλούδια είναι ένα παραδοσιακό σημάδι της άνοιξης και της αναγέννησης. Βγάλτε τα ακρυλικά σας χρώματα, βάλτε ένα βίντεο ζωγραφικής φιλικό προς τα παιδιά στο YouTube (όπως αυτό από την Katie Jobling) και ξεκινήστε να ζωγραφίζετε λουλούδια. Ή, παραλείψτε τη ζωγραφική και αφήστε τη δημιουργικότητά σας να φανεί με ένα βιβλίο ζωγραφικής όπως το βιβλίο ζωγραφικής The Flower Fairies από τη Cicely Mary Barker.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved