Γνωρίζατε ότι η μουσική ωφελεί κινητικά τα παιδιά;

Σύμφωνα με ένα άρθρο, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Νature Reviews Νeuroscience», μια σειρά μελετών απέδειξαν ότι οι εγκεφαλικές συνδέσεις οι οποίες δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της μουσικής εκπαίδευσης παίζουν ενισχυτικό ρόλο σε άλλες μορφές επικοινωνίας και κινητικών δεξιοτήτων.

Γνωρίζατε ότι η μουσική ωφελεί κινητικά τα παιδιά;

Οι έρευνες έδειξαν ότι τα παιδιά που μαθαίνουν ένα μουσικό όργανο πριν από την ηλικία των 7 ετών, εμφανίζουν διαφορετικές δομές στον εγκέφαλό τους. Η μουσική τους εκπαίδευση σε αυτή την ηλικία επηρεάζει θετικά το ρυθμό ανάπτυξης των κινητικών δεξιοτήτων τους και όχι μόνο. Βασιζόμενοι πάνω σε αυτό, οι ερευνητές Νίνα Κράους και Μπάραθ Τσαντρατσέκεραν του Πανεπιστημίου Νorthwestern στο Ιλινόι των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφεραν ότι «θα πρέπει να επανεξετασθεί ο ρόλος της μουσικής στην προσωπική ανάπτυξη των παιδιών και τα σχολεία θα πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες ενσωμάτωσης της μουσικής εκπαίδευσης στο πρόγραμμά τους».

Με άλλα λόγια, το συμπέρασμα των επιστημόνων είναι ότι τα οφέλη της μουσικής εκπαίδευσης δεν σταματούν μόνο στην ίδια τη μουσική αλλά ενισχύουν την πνευματική και κινητική ανάπτυξη των παιδιών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved