Encanto και πέντε ακόμα ταινίες που αξίζει να δεις τις γιορτές με τα παιδιά

Πάμε να κάνουμε movie night με τα παιδιά; Ω ναι!

Πατούλια Kατερίνα
Encanto και πέντε ακόμα ταινίες που αξίζει να δεις τις γιορτές με τα παιδιά

Έχουμε μια αγαπημένη συνήθεια με τα κορίτσια μου, το να βλέπουμε μαζί ταινίες κινουμένων σχεδίων είναι η μεγάλη μας χαρά κάθε Παρασκευή.

Δεν θέλω να σου κρύψω πως απολάμβανα ένοχα τις ταινίες κινουμένων σχεδίων πριν καν γίνω μαμά και έχω κλάψει με αναφιλητά στο Frozen 1 όταν η Elsa και η Anna έμειναν ορφανές. Εδώ να προσθέσω πως δεν έχω κανένα πρόβλημα να τραγουδήσω μαζί με τις κόρες μου – μπορεί και πιο δυνατά- το επικό πια «Θες χιονάνθρωπο να φτιάξεις; Θες να παίξουμε μαζί»;


via GIPHY


Οι γιορτές λοιπόν αποτελούν την πιο ωραία ευκαιρία να επενδύσεις σε μια movie night, μια βραδιά με ταινία και pop corn που μπορεί να γίνει η αγαπημένη σου συνήθεια με τα παιδιά. Φτιάξε ατμόσφαιρα, βάλε το σινεμά αν μπορεί στο παιχνίδι για να έχει το παιδί την εμπειρία συνολικά ή αν δεν θες να βγείτε μέχρι τον κινηματογράφο, οργάνωσε μια ξεχωριστή βραδιά με φωτάκια και popcorn στο σπίτι.

Όσο για τις ταινίες, θα σε βγάλω από τα κλασικά και θα σου προτείνω αυτές που μας έκαναν να συγκινηθούμε και να χαμογελάσουμε μαζί.

Encanto:

Ήταν η ιδανική επιλογή για την επιστροφή μας στο σινεμά μαζί με τα κορίτσια μου. Ποπ κορν στο χέρι, μάσκες στα πρόσωπα αλλά το χαμόγελο έσκαγε και μέσα από αυτές. H 60η ταινία της Disney υμνεί την οικογένεια, το σπίτι που όλοι μοιραζόμαστε – την casita όπως την αποκαλεί η οικογένεια Μαντρουγκάλ και μας συστήνει μια πριγκίπισσα στο είδος της, την Mirabel που μπορεί να την λείπε το μαγικό χάρισμα που έχουν οι υπόλοιποι συγγενείς της αλλά διαθέτει τη μεγαλύτερη καρδιά από όλους και έχει ένα δικό της μοναδικό χάρισμα, εκείνο του να κάνει τους άλλους να βλέπουν την αλήθεια της ψυχής τους. Οι κόρες μου κατάλαβαν εύκολα πως αυτό που έχει σημασία είναι η οικογένεια και το να ξεπερνάμε τις δυσκολίες όλοι μαζί ενωμένοι.



1. Ο Γκρίτζς



Σώζονται τα Χριστούγεννα; Μπορεί κάποιος να κλέψει τα Χριστούγεννα; Ακόμα και οι πιο γκρινιάρηδες μπορούν να αλλάξουν γνώμη για τις γιορτές, ακόμα κι εκείνοι που μισούν τα λαμπιόνια και τα δώρα μπορούν να αλλάξουν γνώμη. Κι αν μπορεί ο Γκριτς να αγαπήσει τα Χριστούγεννα, μπορούμε όλοι.

2. Klaus:Το Μυστικό Των Χριστουγέννων

Δύο χρόνια τώρα, η πιο ωραία εκδοχή του Άγιου Βασίλη θα κάνει τα παιδιά να δουν με άλλο μάτι και τα γράμματα στον Κλάους και τα δώρα που αυτός φέρνει.

3. Luca:



Ο Luca ήταν η ευκαιρία και η αφορμή να γυρίσουμε στο θερινό σινεμά το καλοκαίρι και να απολαύσουμε την εμπειρία του σινεμά κάτω από τα αστέρια. Ο Luca ήταν μια ωδή στη φιλία, στη συμφιλίωση με τη διαφορετικότητα του διπλανού μας, ειδικά αν σκεφτείς πώς ο Luca έπρεπε να κρύβει σχεδόν σε όλη την ταινία το γεγονός πως είναι και ψάρι όταν τον αγγίζει το νερό.

4. Soul:



Το Soul της Disney ήταν ο μεγάλος μου φόβος, αν είναι αρκετά μεγάλα τα κορίτσια για να καταλάβουν το μεγάλο ταξίδι της ψυχής από το ξεκίνημά της, το ταξίδι της στο φθαρτό ανθρώπινο και όχι μόνο σώμα και την επιστροφή στον κόσμο των ψυχών. Κι όμως, το γεγονός πως έχουμε μια ζωή στη γη και πρέπει να την κάνουμε όσο καλύτερη μπορούμε αλλά και το που πηγαίνει η ψυχή όταν φεύγει από το σώμα, έκαναν πιο γλυκιά τη σκέψη του θανάτου, ακόμα και για δύο νήπια.

5. Λίγο Frozen δεν έβλαψε ποτέ κανέναν



Και χιονισμένο τοπίο, και γεμάτος χιούμορ Όλαφ, και η αδερφική αγάπη σε πρώτο πλάνο. Τα τραγούδια που λατρεύεις να μισείς, η Έλσα, η Άννα, ο Κρίστοφ και ο Όλαφ, η οικογένεια που θέλεις να κάνεις γιορτές μαζί της! Έχεις καλύτερο;

Δες μερικές πιο κλασικές γιορτινές επιλογές παρακάτω

Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved