Δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά ανήμερα των Φώτων

  • Χειροτεχνίες με απλά υλικά
  • Πειράματα στο σπίτι
  • Εξορμήσεις εντός Αττικής
  • Ζωγραφιές για παιδιά
Δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά ανήμερα των Φώτων

Τα παιδιά βρίσκονται εν μέσω των χριστουγεννιάτικων διακοπών, η σημερινή όμως μέρα είναι αργία και για εσάς και είναι η τέλεια αφορμή για να περάσετε χρόνο με την οικογένεια. Τι μπορείτε να κάνετε μαζί τους σήμερα; Ιδού μερικές ιδέες.

Χειροτεχνίες με απλά υλικά

Η κατασκευή χειροτεχνιών είναι πάντα μία καλή ιδέα για να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά. Είναι επίσης μία δραστηριότητα που δε βαριούνται ποτέ και με απλά υλικά που ήδη έχετε σπίτι, μπορείτε να φτιάξετε ένα σωρό διαφορετικές κατασκευές.

Σκουφάκια με χαρτί και βαμβάκι



Πιγκουινάκια με καρδούλες



Χιονανθρωπάκια με χάρτινα πιατάκια



Πειράματα στο σπίτι

Τα παιδιά λατρεύουν να εξερευνούν, να παρατηρούν και να ανακαλύπτουν. Η ενασχόληση με τα πειράματα έχει πολλά οφέλη για την γνωστική τους αλλά και σωματική τους ανάπτυξη: ανακαλύπτουν το φαινόμενο της δράσης – αντίδρασης, εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες, δοκιμάζουν καινούρια πράγματα.

Πολλά πειράματα γίνονται πανεύκολα και μπορείτε να τα κάνετε κι εσείς στο σπίτι με υλικά που ήδη έχετε, όπως ξύδι και μαγειρική σόδα.

Πείραμα με το ξύδι και τη μαγειρική σόδα



Πείραμα με ελαιόλαδο



Εξορμήσεις εντός Αττικής

Τα Χριστούγεννα πέρασαν, οι περισσότεροι όμως θέλουμε να κρατήσουμε την αγαπημένη περίοδο αυτή λίγο ακόμα ζωντανή. Τα περισσότερα χριστουγεννιάτικα πάρκα είναι ακόμα ανοιχτά και εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, σας προτείνουμε να τα επισκεφτείτε, όσο ακόμα προλαβαίνετε! Δείτε πληροφορίες εδώ.

Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε μία βόλτα στο ιστορικό κέντρο και μαζί με τα παιδιά να απολαύσετε την χειμωνιάτικη και ακόμα στολισμένη Αθήνα.

Ζωγραφιές για παιδιά

Τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίζουν κάθε μέρα και μίας και σήμερα έχετε λίγο παραπάνω χρόνο κι εσείς, μπορείτε να κάνετε τη συγκεκριμένη δραστηριότητα παρέα. Δείτε tricks για εντυπωσιακές ζωγραφιές στο παρακάτω βίντεο και δοκιμάστε τα μαζί με τα μικρά σας. Σίγουρα θα κατενθουσιαστούν!



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved