Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για όλο το Σαββατοκύριακο

  • Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά την ημέρα των Χριστουγέννων αλλά και την επομένη;
  • Διακοσμήστε παρεά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
  • Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες για παιδιά
  • Επισκεφτείτε Χριστουγεννιάτικα πάρκα
  • Χριστουγεννιάτικα πειράματα
Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για όλο το Σαββατοκύριακο

Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα και οι ετοιμασίες για την αυριανή ημέρα είναι πυρετώδεις! Το επόμενο διήμερο είναι Σαββατοκύριακο και φυσικά αργία, είναι λοιπόν ευκαιρία να περάσετε χρόνο με την οικογένειά σας και τους αγαπημένους σας. Αυτή άλλωστε δεν είναι και η ουσία των Χριστουγέννων;

Εάν περάσετε τις φετινές γιορτές στο σπίτι υπάρχουν τρόποι να διασκεδάσετε κι εσείς και τα παιδιά. Ιδού μερικές ιδέες για δημιουργικές χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί.

Διακοσμήστε μαζί το γιορτινό τραπέζι

giortino trapezi diakosmisi 3

Πηγή φωτογραφίας: Ιnstagram @ mon_mas_en_provence

Φέτος διοργανώνετε στο σπίτι σας το χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Δείτε εδώ ιδέες για την εντυπωσιακή διακόσμησή του και στολίστε το δικό σας όπως εσείς θέλετε παρέα με τα παιδιά. Τα μικρά σας σίγουρα θα απολαύσουν τη διαδικασία, ιδιαίτερα το δίπλωμα των πετσετών και θα νιώσουν ότι συμμετέχουν σε μία σημαντική εργασία.

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα δεντράκια απο χαρτί

xristougenniatika dentrakia apo xarti

Πηγή φωτογραφίας: YouTube / The Dad Lab

Είτε πριν, είτε μετά το τραπέζι των Χριστουγέννων μπορείτε να φτιάξετε όμορφα δεντράκια από χαρτί και να τα διακοσμήσετε στο σπίτι. Η αυριανή μέρα είναι μόλις η αρχή των γιορτών άλλωστε! Η διαδικασία είναι πανεύκολη και μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Κάντε ένα χριστουγεννιάτικο πείραμα με μαγειρική σόδα και ξύδι

peirama gia paidia xristougenna

Με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι σας μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά ένα άκρως χριστουγεννιάτικο πείραμα. Δείτε τι θα χρειαστείτε και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε εδώ.

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικες κατασκευές με ξύλινες κουτάλες

xristougenniatike figoures koutales

Πηγή φωτογραφίας: thebestideasforkids.com

Φτιάξτε χιονανθρωπάκια, Άη- Βασίληδες, Ξωτικά και ταρανδάκια χρησιμοποιώντας ξύλινες κουτάλες που ήδη έχετε ή που μπορείτε να προμηθευτείτε ακόμα και από τα σούπερ μάρκετ. Μπορείτε να τις διακοσμήσετε στην κουζίνα ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του σπιτιού. Δείτε πώς θα τις φτιάξετε εδώ.

Επισκεφτείτε κάποιο χριστουγεννιάτικο πάρκο

xristougenniatika parka ellada

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / christmasfactory

Θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα σε όλη την Ελλάδα έχουν ανοίξει τις πόρτες τους και περιμένουν μεγάλους και παιδιά για όμορφες στιγμές και μοναδικές εμπειρίες.

Είτε μένετε στην Αττική, είτε στην Επαρχία, δείτε εδώ ποια βρίσκονται κοντά σας και επισκεφτείτε τα, πάντα βέβαια με προσοχή και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved