Χριστουγεννιάτικες κάρτες: Η ιστορία τους και πώς θα φτιάξετε τις δικές σας (vid)

  • Πώς δημιουργήθηκε η πρώτη χριστουγεννιάτικη κάρτα
  • Υλικά που θα χρειαστείτε
  • Πώς θα φτιάξετε την χριστουγεννιάτικη κάρτα
  • Βίντεο με τη διαδικασία
Χριστουγεννιάτικες κάρτες: Η ιστορία τους και πώς θα φτιάξετε τις δικές σας (vid)
Photo by Annie Spratt on Unsplash

Διαδώστε το πνεύμα των Χριστουγέννων με γιορτινές κάρτες που θα φτιάξουν τα παιδιά σας.

Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα κατά τη διάρκεια των γιορτών από το να βρίσκετε στο στο γραμματοκιβώτιό σας μια γιορτινή κάρτα με ευχές για τη νέα χρονιά. Και δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από το να κάνετε δώρο γιορτινές κάρτες σε δικούς σας ανθρώπους.

Το έθιμο της αποστολής χριστουγεννιάτικων καρτών ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1843 από τον Sir Henry Cole. Ήταν ανώτερος δημόσιος υπάλληλος (κυβερνητικός υπάλληλος) που είχε βοηθήσει στη δημιουργία του νέου «Γραφείου Δημοσίων Αρχείων» (τώρα ονομάζεται Ταχυδρομείο), όπου ήταν Βοηθός Φύλακα, και αναρωτιόταν πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί περισσότερο από τους απλούς ανθρώπους.

Ο Sir Henry είχε την ιδέα των Χριστουγεννιάτικων Καρτών με τον φίλο του John Horsley, ο οποίος ήταν καλλιτέχνης. Σχεδίασαν το πρώτο φύλλο και το πούλησαν για 1 σελίνι το καθένα. Η κάρτα είχε τρία φύλλα. Τα δύο εξωτερικά φύλλα έδειχναν ανθρώπους να φροντίζουν τους φτωχούς και στο κεντρικό φύλλο ήταν μια οικογένεια που είχε ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δείπνο! Περίπου 1000 (ή μπορεί να ήταν λιγότερες) τυπώθηκαν και πουλήθηκαν εκείνη την εποχή.

xristoygenniatikes kartes istoria

Photo by pure julia on Unsplash

Στη δεκαετία του 1910 και του 1920, οι σπιτικές χριστουγεννιάτικες κάρτες έγιναν δημοφιλείς. Συχνά είχαν ασυνήθιστα σχήματα και είχαν υλικά όπως αλουμινόχαρτο και κορδέλες πάνω τους. Αυτές οι κάρτες ήταν συνήθως πολύ ευαίσθητες για να σταλούν μέσω του ταχυδρομείου γι' αυτό και προτιμούσαν οι οικογένειες να τις δίνουν χέρι με χέρι.

Στις μέρες μας, οι κάρτες έχουν πολλά διαφορετικά σχέδια, χρώματα και υλικά. Επίσης έχουν πολλές παραστάσεις με διάφορες εικόνες: αστείες, χειμωνιάτικες, εικόνες με τον Άγιο Βασίλη ή ρομαντικές σκηνές οικογενειών από σε περασμένες εποχές. Φιλανθρωπικά ιδρύματα συχνά πωλούν τις δικές τους Χριστουγεννιάτικες κάρτες ως τρόπο συγκέντρωσης χρημάτων τα Χριστούγεννα.

Χειροποίητες κάρτες

Εκτός από τις έτοιμες κάρτες όμως, πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν να τις φτιάξουν με τα χέρια τους, κάνοντάς τις ακόμη πιο σημαντικές και δίνοντάς τους περισσότερη αξία.

Πώς θα φτιάξετε μια απίθανη 3D χριστουγεννιάτικη κάρτα

Στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλές απίθανες και εύκολες χριστουγεννιάτικες κάρτες. Όπως για παράδειγμα αυτή εδώ με με τον Άγιο Βασίλη



ή αυτή εδώ με τα χριστουγεννιάτικα δώρα και το δεντράκι



Εμείς όμως, ξετρελαθήκαμε με αυτή εδώ που έχει ένα 3D χριστουγεννιάτικο δέντρο, που το βλέπει κανείς, μόλις ο παραλήπτης ανοίξει την κάρτα του. Τι θα χρειαστείτε για να τη φτιάξετε.

Υλικά:

  • Πράσινο χαρτόνι
  • Καφέ χαρτόνι
  • Κόλλα
  • Ψαλίδι
  • Πολύχρωμους μαρκαδόρους
  • Λευκό χαρτόνι

Πώς θα τη φτιάξετε:

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πώς θα φτιάξετε με απλά βήματα αυτή την υπέροχη χριστουγεννιάτικη κάρτα.



Τώρα που ετοιμάσατε την κάρτα σας, είστε έτοιμη να τη γεμίσετε με ευχές και να τη στείλετε σε αγαπημένα σας πρόσωπα.

πηγή πληροφοριών: kriss-kringle.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved