Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο

  • Φτιάξτε με τα παιδιά χριστουγεννιάτικα χειροποίητα στολίδια
  • Gingerbread house: Πώς θα φτιάξετε το δικό σας με τα παιδιά
  • Χρισουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά
  • Χριστουγεννιάτικα πειράματα για παιδιά
  • Φτιάξτε με τα παιδιά χριστουγεννιάτικες κάρτες
  • Χριστουγεννιάτικες συνταγές
Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο

Μία ακόμα εβδομάδα πιο κοντά στα Χριστούγεννα! Αυτό είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν τις γιορτές και εμείς σας προτείνουμε να το περάσετε κάνοντας χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες με τα παιδιά και να δημιουρήσετε ομορφές αναμνήσεις. Ιδού οι προτάσεις μας.

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα χειροποίητα στολίδια

stolidia gia to dentro7

Πηγή φωτογραφίας: onelittleproject.com

Τα χειροποιήτα στολίδια είναι πάντα πιο εντυπωσιακά και ιδιαίτερα κι εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε μερικά για το δέντρο ή για οποιδήποτε άλλο σημείο του σπιτιού. Ακόμα και εάν έχετε ήδη στολίσει το δέντρο σας, μερικά στολίδια παραπάνω, σίγουρα θα το ομορφύνουν. Άλλωστε αν δεν είναι τα Χριστούγεννα η περίοδος της υπερβολής, τότε πότε είναι;

Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε χειροποίητα στολίδια από νήμα και εδώ στολίδια από κουμπιά.

Gingerbread house: Φτιάξτε το δικό σας με τα παιδιά

spitaki gingerbread pos tha to ftiaxete

Κανένα γλύκισμα δεν συμβολίζει τις γιορτές όπως το gingerbread στις πολλές του μορφές, όπως τα βρώσιμα σπιτάκια (gingerbread houses) και τα χριστουγεννιάτικα gingerbread cookies (μπισκότα). Δείτε εδώ πληροφορίες για την ιστορία του αλλά τη συνταγή και οδηγίες για να φτιάξετε τα δικά σας gingerbread houses παρέα με τα μικρά σας. Η διαδικασία αλλά και το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακά.

Xριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά

xristougenniatiko dentro apo tsoxa gia mora 2

Στο αφιέρωμα που δημιουργήσαμε για εσάς εδώ, μπορείτε να δείτε όλες τις χειροτεχνίες και τις κατασκευές που δημιουργήσαμε για εσάς από την αρχή της γιορτινής περιόδου. Για αυτο το Σαββατοκύριακο εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε ένα δεντράκια από τσόχα, το οποίο μπορούν να διακοσμήσουν τα παιδιά ξανά και ξανά και να απασχοληθούν για ώρα. Δείτε εδώ πώς θα το φτιάξετε.

Χριστουγεννιάτικα πειράματα για παιδιά

xionanthrwpos peirama gia paidia

Πηγή φωτογραφίας: YouTube / The Dad Lab

Τα παιδιά έτσι και αλλιώς λατρεύουν τα πειράματα, ένα παραπάνω όταν αυτά είναι εμπνευσμένα από τα Χριστούγεννα. Δεν είναι ανάγκη να έχετε πολλά υλικά ή υλικά που δύσκολα μπορείτε να βρέιτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικά που ήδη έχετε στην κουζίνα σας, όπως μαγειρική σόδα, ξύδι κ.α. Δείτε εδώ πώς θα κάνετε ένα πολύ εύκολο πείραμα με χιονανθρωπάκι που λιώνει και εδώ ακόμα ένα με χαρτοπετσέτες, μαρκαδόρους και νερό.

Φτιάξτε τρισδιάστατες χριστουγεννιάτικες κάρτες

xristougenniatikes kartes

Πηγή φωτογραφίας: YouTube / Easy Peasy and Fun

Οι χριστουγεννιάτικες κάρτες είναι must την γιορτινή αυτή περίοδο. Τις διακοσμούμε κάτω από το δέντρο, πάνω στο τζάκι, σε τραπέζια ή τις δίνουμε σε αγαπημένους φίλους και συγγενείς. Είναι επίσης από τις χειροτεχνίες που όλα τα παιδιά κάνουν στο σχολείο και το νηπιαγωγείο αυτήν την περίοδο, μπορείε όμως να τις φτιάξετε κι εσείς πανεύκολα στο σπίτι με τα μικρά σας. Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε όμορφες και εντυπωσιακές 3D κάρτες με τα μικρά σας.

Μπείτε μαζί στην κουζίνα και φτιάξτε χριστουγεννιάτικα cupcakes

cupcakes xristougenniatika 2

Πηγή φωτογραφίας: instagram / sundae_cupcakery

Tα cupcakes είναι από τα πιο εύκολα γλυκάκια που μπορείτε να φτιάξετε. Η συνταγή είναι απλή, αρέσουν σε όλους και με την κατάλληλη διακόσμηση μπορείτε να φτιάξετε άκρως εντυπωσιακά γλυκίσματα για κάθε περίσταση. Τώρα για τα Χριστούγεννα μπορείτε να φτιάξετε cupcakes σοκολάτας ή βανίλιας και να τα διακοσμήσετε όπως εσείς θέλετε. Δείτε τη συνταγή και ιδέες διακόσμησης εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved