DIY χριστουγεννιάτικα στολίδια από νήμα – Πώς θα τα φτιάξετε

  • Κρεμάστε στο δέντρο χειροποίητα και πολύχρωμα στολίδια από νήμα
  • Φτιάξτε τα μαζί με τα παιδιά.
DIY χριστουγεννιάτικα στολίδια από νήμα – Πώς θα τα φτιάξετε
πηγή: onelittleproject.com

Τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές και τα παιδιά θα έχουν άπλετο ελεύθερο χρόνο είναι ευκαιρία να ενισχύσετε τη διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου με στολίδια που θα φτιάξετε μόνοι σας.

Αναζητήστε στα ντουλάπια νήματα ή χοντρές κλωστές , κόλλα σίγουρα θα έχουν τα παιδιά, βρείτε και τα χριστουγεννιάτικα κουπ πατ για τα κουλουράκια κι είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε.

Υλικά

  • Κουπ πατ
  • Λευκή κόλλα
  • Δίσκοι από φενιζόλ
  • Καρφίτσες
  • Νήμα
stolidia gia to dentro1

Πώς θα τα φτιάξετε

Προσπαθήστε να επιλέξετε σχήματα κοπής μπισκότων που δεν είναι περίπλοκα. Τα αστέρια, οι καρδιές, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι σχετικά εύκολα και δεν θα ταλαιπωρηθείτε.

Όσο για το φενιζόλ, μπορεί να είναι από τα βιολογικά λαχανικά ή από άλλα συσκευασμένα προϊόντα , όπως τα μανιτάρια. Φροντίστε μόνο να το πλύνετε καλά και να το αφήσετε να στεγνώσει.

Τοποθετήστε τα κουπ πατ πάνω από το φελιζόλ και μετά χαράξτε τις άκρες, κατά προτίμηση με ένα μηχανικό μολύβι.

stolidia gia to dentro2

Τοποθετήστε τις καρφίτσες γύρω από το περίγραμμα.

stolidia gia to dentro3

Κόψτε το νήμα σε σχετικά μικρά κομμάτια ( όχι όμως πολύ μικρά γιατί δεν θα μπορείτε να ολοκληρώσετε το στολίδι).Ρίξτε λίγη λευκή κόλλα σε ένα μικρό μπολ και προσθέστε περισσότερη στη συνέχεια αν χρειαστεί.

Βάλτε ένα από τα κομμάτια του νήματος στο μπολ της κόλλας και χρησιμοποιήστε ένα πλαστικό πιρούνι για να το ανακατέψετε στην κόλλα μέχρι να καλυφθεί εντελώς.

stolidia gia to dentro9


Περάστε το νήμα μέσα από τις μεσαίες άκρες του πιρουνιού και, στη συνέχεια, τραβήξτε το προς τα πάνω για να αφαιρέσετε την κόλλα που περισσεύει.
Τυλίξτε το εμποτισμένο με κόλλα νήμα γύρω από το περίγραμμα του σχήματος. Προσπαθήστε να τυλίξετε το νήμα γύρω από όλες τις καρφίτσες τουλάχιστον μία φορά, αν μπορείτε.

stolidia gia to dentro4

Όταν φτάσετε στο τέλος του πρώτου σας κομματιού νήματος, προσθέστε άλλο ένα κομμάτι νήματος στο μπολ της κόλλας και συνεχίστε να τυλίγετε τυχαία το σχήμα γύρω από τις καρφίτσες.Στη συνέχεια κολλήστε την άκρη του νήματος σε κάποιο σημείο που δεν θα φαίνεται.

stolidia gia to dentro5

Μπορείτε ακόμη και να σπρώξετε προς τα κάτω το νήμα στη μέση του σχήματος. Όσο περισσότερο αγγίζουν τα κομμάτια του νήματος, τόσο πιο δυνατό θα είναι το στολίδι σας.

Στη συνέχεια επαναλάβετε όλη τη διαδικασία με άλλο χρώμα νήματος και άλλο σχήμα. Αφήστε τα στολίδια να στεγνώσουν όλη τη νύχτα.

stolidia gia to dentro6

Όταν το νήμα είναι εντελώς στεγνό και άκαμπτο στην αφή, μπορείτε να ξεκινήσετε να αφαιρείτε τις καρφίτσες.

Το στολίδι σας, μόλις δέσετε μια κορδέλα, είναι έτοιμο.



Πηγή: onelittleproject.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved