Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο

  • Χριστουγεννιάτικες συνταγές για παιδιά
  • Gingerbread σπιτάκια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο
  • Φτιάξτε χρωματιστά δεντράκια από χάρτινα πιατάκια
  • Χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές με την παλάμη του χεριού
Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο

Ένα ακόμα Σαββατοκύριακο βρισκεται προ των πυλών και όπως κάθε Παρασκευή, έτσι και σήμερα έχουμε συγκεντρώσει τις προτάσεις μας για διασκεδαστικές δραστηριότηες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι.

Μίας και τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και αυτήν την εβδομάδα σας προτείνουμε δραστηριότητες που θα σας βάλουν για τα καλά στο κλίμα των γιορτών.

Χριστογεννιάτικες συνταγές για παιδιά

Η μαγειρική είναι μία διασκεδαστική και πολύ δημιουργική δραστηριότητα για τα παιδιά. Αυτό το Σαββατοκύριακο, μπείτε με τα μικρά σας στην κουζίνα και φτιάξτε χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Ιδού οι προτάσεις μας:

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

mpiskota asterakia

Μπορεί τα Χριστούγεννα την τιμητική τους να έχουν τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες, όμως εξίσου δημοφιλή είναι και τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα σε χριστουγεννιάτικα σχέδια. Δείτε εδώ δέκα διαφορετικές συνταγές που θα ενθουσιάσουν τα μικρά σας.

Χριστουγεννιάτικα ποπ κορν

pop corn xristougenna

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / favoritefamilyrecipes

Φτιάξτε ποπ κορν με ζαχαρωτά, marshmallows και σοκολάτα και απολαύστε χριστουγεννιάτικες ταινίες χουχουλιάζοντας στον καναπέ. Δείτε εδώ τρεις διαφορετικές συνταγές.

Gingerbread σπιτάκια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο

xeirotexnia gingerbread spitakia gia dentro

Πηγή φωτογραφιών: studiodiy.com / Jeff Mindel

Τα gingerbread σπιτάκια φτιάχνονται στην Αμερική και άλλες χώρες του εξωτερικού τις μέρες του Χριστουγέννων. Πρόκειται ουσιαστικά για εντυπωσιακά και βρώσιμα σπιτάκια που φτιάχνονται από ζύμη μπισκότου και ginger και σίγουρα τα έχετε δει τις μέρες αυτές στις βιτρίνες ζαχαροπλαστίων και εδώ στην Ελλαδα. Αυτό το διήμερο φτιάξτε τα δικά σας σπιτάκια-στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο και όχι μόνο. Δείτε βήμα-βήμα τη διαδικασία εδώ.

Χρωματιστά δεντράκια από χάρτινα πιατάκια

xromatista dentrakia 4

Πηγή φωτογραφίας: creativefamilyfun.net

Φτιάξτε όμορφα δεντράκια με χάρτινα πιατάκια και πολύχρωμα πομ πομ και διακοσμήστε τα στο τζάκι, το τραπεζάκι του σαλονιού, το πάσο ή όπου αλλού θέλετε μέσα στο σπίτι. Η διαδικασία για να τα φτιάξετε είναι πολύ εύκολη και σίγουρα το μικρό σας θα κατενθουσιαστεί. Δείτε εδώ τα υλικά και βήμα-βήμα τι πρέπει να κάνετε.

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές με την παλάμη του χεριού

xristougenniatikes zografies

Πηγή φωτογραφίας: thebestideasforkids.com

Εάν το μικρό σας λατρεύει τη ζωγραφική αυτό το trick αξίζει να το δοκιμάσετε. Φτιάξτε χριστουγεννιάτικε ζωγραφιές με την παλάμη του χεριού και κολλήστε τις στα τζάμια ή κόψτε τις και στολίστε τις ακόμα και στο χριστουγεννιατικο δέντρο. Δείτε πώς θα τις κάνετε εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved