Δραστηριότητες για παιδιά: Εύκολο πείραμα με corn flour και νερό

Δραστηριότητες για παιδιά: Εύκολο πείραμα με corn flour και νερό

Το Σαββατοκύριακο τα παιδιά κάνουν ένα διάλειμμα από σχολεία και διαβάσματα κα έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο για παιχνίδι και διασκέδαση. Και η διασκέδαση βέβαια μπορεί να έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα για αυτό εμείς σήμερα σας προτείνουμε ένα εύκολο πείραμα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι με δύο μόνο υλικά.

Πώς ωφελούν τα πειράματα την ανάπτυξη των παιδιών;

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές εδώ στο Mothersblog.gr, τα πειράματα είναι μία διασκεδαστική και συνάμα εκπαιδευτική δραστηριότητα για τα παιδιά. Για αυτό άλλωστε και σας έχουμε δείξει πολλά εύκολα πειράματα με απλά υλικά που μπορείτε να κάνετε κι εσείς στο σπίτι. Κάνοντας πειράματα τα παιδιά εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους, μαθαίνουν να παρατηρούν, εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες και παράλληλα διασκεδάζουν.

Πώς θα κάνετε το πείραμα με το corn flour και το νερό

Ένα ακόμα εύκολο πείραμα θα σας δείξουμε σήμερα. Θα χρειαστείτε μόλις δύο υλικά και ελάχιστο από τον χρόνο σας.

Υλικά:

  • corn flour
  • νερό
  • μπολ

Η διαδικασία:

Βάλτε στο μπολ αρκετή ποσότητα από το corn flour. Στη συνέχεια προσθέστε στο μπολ με το corn flour νερό και ανακατέψτε ελαφρά με το χέρι. Στη συνέχεια χτυπήστε το μείγμα με τα δάχτυλα. Τι παρατηρείτε ότι συμβαίνει στο corn flour; Αφήστε το παιδί να περιεργαστεί το περιεχόμενο του μπολ με τα χέρια.

Η εξήγηση:
Όταν «χτυπήσετε» το μείγμα με το corn flour και το νερό, γίνεται συμπαγές. Αυτό συμβαίνει γιατί το νερό παγιδεύεται στα μόρια του νερού και το αποτέλεσμα είναι αυτή η σκληρή υφή του.

Δείτε τη διαδικασία και στο βίντεο που ακολουθεί.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved