Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά

Back to school κατασκευές, πειράματα, εξορμήσεις στην πόλη και πολλά ακόμα.

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Πιστοί στο εβδομαδιαίο μας ραντεβού, και αυτήν την Παρασκευή, συγκεντρώσαμε παρακάτω ιδέες για δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί τα παιδιά και να περάσετε χρόνο μαζί.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν με τα παιδιά;

Back-to-school κατασκευές

Μία νέα ακαδημαϊκή χρονιά ξεκινάει τη Δευτέρα. Τι καλύτερο λοιπόν από το να περάσουν τα παιδιά τις τελευταίες ημέρες των διακοπών τους κάνοντας χειροτεχνίες και κατασκευές εμπνευσμένες από την επιστροφή στα θρανία και χρήσιμες για την νέα σχολική χρονιά.

Φτιάξτε πολύχρωμη μολυβοθήκη με τη μέθοδο origami

pencil case origami method

Δείτε εδώ πώς σε λίγα μόνο βήματα και ελάχιστο χρόνο θα φτιάξετε με τα παιδιά μία πολύχρωμη μολυβοθήκη για το γραφείο στο παιδικό δωμάτιο.

Διακοσμήστε το τετράδια για τη νέα σχολική χρονιά

sxolika tetradia diakosmisi

Ένα απλό τετράδιο είναι μάλλον άχαρο και αδιάφορο, ιδιαίτερα για ένα παιδί. Διακοσμήστε το με υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας, όπως χρωματιστά χαρτιά, χαρτόνια, γκλίτερ, παλιές πετσέτες κ.α., και φτιάξτε τετράδια με στιλ ανάλογα και με τα γούστα του παιδιού σας. Δείτε εδώ ιδέες.

Φτιάξτε υφασμάτινες κασετίνες χωρίς ραπτομηχανή ή βελόνα

kasetina ufasma 1

Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε όμορφες κασετίνες για τα μολύβια και τα στυλό του μικρού σας πολύ εύκολα χωρίς να χρησιμοποιήσετε ραπτομηχανή ή βελόνα.

Ζωγραφίστε χρωμοσελίδες

Αυτήν την εβδομάδα οι χρωμοσελίδες που βρήκαμε για εσάς είναι εκπαιδευτικές και διασκεδαστικές. Βρείτε εδώ χρωμοσελίδες με το γράμμα Α για τα παιδιά που θα ξεκινήσουν τώρα το σχολείο.

Μαγειρέψτε μαζί

fistikovouturo mpiskota sokolata

Τα παιδιά ενθουσιάζονται όταν μπαίνουν στην κουζίνα και ανακαλύπτουν νέα υλικά ή φτιάχνουν τις δικές τους δημιουργίες. Αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε να φτιάξετε μπισκότα με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα που θα μπορεί να πάρει το μικρό σας και ως κολατσιό στο σχολείο. Δείτε εδώ τη συνταγή.

Κάντε πειράματα

peirama me mpaloni kai nero

Δοκιμάστε να κάνετε πειράματα στο σπίτι με απλά υλικά που ήδη έχετε. Δείτε εδώ τις προτάσεις μας. Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές η ενασχόληση με τα πειράματα έχει πολλά οφέλη για τα παιδιά και έτσι και αλλιώς είναι μία από τις αγαπημένες τους δραστηριότητες.

Ανακαλύψτε το ιστορικό κέντρο της Αθήνας

kalokairi stin poli

Μετά την προσωρινή πτώση της θερμοκρασίας και την ολιγοήμερη κακοκαιρία, από αύριο ο υδράργυρος θα φτάσει και πάλι τους 30 βαθμούς. Αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο που έχετε το επόμενο διήμερο και ανακαλύψτε με τα παιδιά το κέντρο τις Αθήνας.

Μπορείτε να κατεβείτε στο κέντρο και να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια της Πλάκας ή να επισκεφτείτε αρχαιολογικούς χώρους που μέχρι σήμερα δεν είχατε την ευκαιρία να πάτε. Ενδεικτικά, μερικές προτάσεις:

Αρχαία Αγορά - Άλσος Θησείου - Διονυσίου Αεροπαγίτου
Μία διαδρομή εύκολη και απολαυστική. Εκτός από τα ιστορικά μνημεία, μπορείτε να δείτε όμορφα αρχιτεκτονικά σπίτια, πράσινο και φυσικά τον λόφο της Ακρόπολης που θα δεσπόζει επιβλητικά δίπλα σας. Πάρετε στο χέρι παγωτό, ποπ κορν ή μαλλί της γριάς και απολαύστε την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και τις μουσικές που ακούγονται κάθε λίγα μέτρα.

Ακρόπολη
Εάν ακόμα δεν έχετε επισκεφτεί την Ακρόπολη με τα παιδιά τώρα, είναι η ευκαιρία σας. Η είσοδος βέβαια, δεν είναι δωρεάν, αλλά ένα τέτοιο έξοδο αξίζει να το κάνετε. Το θερινό ωράριο λειτουργίας είναι από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, όλη την εβδομάδα.

Λόφος Αρδηττού
Είναι ο καταπράσινος λόγος πίσω ακριβώς από το Παναθηναϊκό στάδιο. Στην κορυφή μπορείτε να δείτε σημαντικά μνημεία όπως το Ιερό της Τύχης και ο τάφος του Ηρώδη του Αττικού. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουν ιδιαίτερα μονοπάτια και ποικιλία δέντρων και φυτών.

Λόφο Φιλοπάππου
Ίσως μία από τις πιο όμορφες βόλτες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας στο κέντρο της Αθήνας. Η θέα είναι απίθανη και από την κορυφή του μπορείτε να δείτε το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής. Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το καταπράσινο τοπίο, αλλά και τα ιστορικά μνημεία που βρίσκονται εκεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved