Δραστηριότητες λεπτής κινητικότητας για παιδιά (εικόνες για εκτύπωση)

Μια δραστηριότητα που δεν μοιάζει με άλλες και θα εντυπωσιάσει τα παιδιά μικρών και μεγαλύτερων ηλικιών.

Δραστηριότητες λεπτής κινητικότητας για παιδιά (εικόνες για εκτύπωση)

Θέλετε να κάνουν κάτι διαφορετικό και συνάμα δημιουργικό τα παιδιά σας για να περάσουν ένα απόγευμα στο σπίτι; Αν ναι, τότε θα πρέπει να τους δείξετε πώς θα παίξουν αυτά τα απίθανα patch games που κάνουν θραύση στις ηλικίες μικρών παιδιών.

Τι θα χρειαστείτε για να παίξουν-φτιάξουν τα παιδιά σας αυτά τα απίθανα παιχνίδια;

  • Πολύχρωμα κουμπιά
  • Κομμάτια από χρωματιστά υφάσματα
  • Κομμάτια από πολύχρωμα χαρτόνια
  • κομμάτια από παλιά περιοδικά
  • διάφορα χρώματα πλαστελίνης

Πώς θα διασκεδάσουν τα παιδιά

Αφού επιλέξετε ένα από τα παραπάνω υλικά ή ακόμη και όλα ζητήστε από τα παιδιά σας να βάλουν σε κάθε κουκίδα το αντίστοιχο κενό χρώμα της ζωγραφιάς τους.

Αν θέλετε να κρατήσετε στο κουτί με τα αναμνηστικά τη δημιουργία του παιδιού σας, μπορείτε να κολλήσετε τα υλικά επάνω στο χαρτί με κόλλα.

Τι να κάνετε αν δεν έχετε κάποιο από τα παραπάνω υλικά

Αν βρίσκεστε σε διακοπές και δεν έχετε κάποιο από τα παραπάνω υλικά, ζητήστε από τα παιδιά σας να χρωματίσουν τις κουκίδες με σκιές ματιών ή κραγιόν που έχετε στην τσάντα σας ή ξυλομπογιές που φροντίσατε να πάρετε μαζί σας.

Η λεπτή κινητικότητα, απαιτεί μεγαλύτερο έλεγχο, συγκέντρωση και ακριβείς κινήσεις από ένα παιδί.

Με αυτή τη δραστηριότητα τα παιδιά θα μάθουν να συντονίζουν τις κινήσεις και των δύο χεριών τους και συγχρόνως να ενδυναμώσουν τους καρπούς τους.

Αν θέλετε να εξασκήσετε ακόμη περισσότερο τη λεπτή κινητικότητα του παιδιού σας, αντί να κόψετε εσείς τα χαρτόνια, τα περιοδικά και τα υφάσματα σε μικρά κομμάτια, μπορείτε να το αφήσετε να χρησιμοποιήσει μόνο του το ψαλίδι.

Δείτε παρακάτω τις εικόνες που βρήκαμε για εσάς, εκτυπώστε τις και αφήστε το μικρό σας να περάσει ένα δημιουργικό απόγευμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved