Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά;

Προτάσεις ψυχαγωγίας για το διήμερο.

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά;

Μία ακόμη εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Όπως κάθε Παρασκευή, έτσι και σήμερα συγκεντρώσαμε τις προτάσεις μας για να περάσετε ένα διασκεδαστικό και αξέχαστο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά.

Μπορεί να έχετε επιστρέψει από τις καλοκαιρινές σας διακοπές, όμως απομένουν δύο εβδομάδες πριν την επιστρέψουν τα παιδιά στα θρανία κι εσείς στην καθιερωμένη σας ρουτίνα, συνεπώς ας απολαύσετε την κάθε στιγμή.

Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά λοιπόν αυτό το Σαββατοκύριακο;

Φτιάξτε κατασκευές με πλαστικά μπουκάλια

kataskeues me plastika mpoukalia

Ένα πλαστικό μπουκάλι χρειάζεται περίπου 450 χρόνια για να αποσυντεθεί, δεν είναι δύσκολο λοιπόν να συνειδητοποιήσουμε πόσο καταστροφική είναι η άσκοπη χρήση του πλαστικού για το περιβάλλον. Αξιοποιήστε τα χρησιμοποιημένα πλαστικά μπουκάλια που έχετε στο σπίτι και φτιάξτε ευφάνταστες κατασκευές. Δείτε τις εδώ.

Παίξτε με σαπουνόφουσκες

drastiriotites me sapounofouskes

Τα παιδιά λατρεύουν τις σαπουνόφουσκες, τι θα λέγατε λοιπόν να δοκιμάσετε μία διασκεδαστική δραστηριότητα με σαπούνι, νερό και ζάχαρη; Δείτε τα βήματα αναλυτικά εδώ.

Κάντε πειράματα

peirama me mpaloni kai nero

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές τα οφέλη που έχει η ενασχόληση με τα πειράματα για τα παιδιά. Και επειδή εκτός, από εκπαιδευτική είναι και μία πολύ διασκεδαστική δραστηριότητα, αυτό το διήμερο σας έχουμε όχι μία, αλλά δύο προτάσεις: ένα πείραμα με νερό και ακόμα ένα με νερό και μπαλόνι.

Φτιάξτε κατασκευές για να μάθουν τα παιδιά τους αριθμούς

kataskeues gia arithmitiki

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια κάνουν τη μάθηση μία διασκεδαστική διαδικασία. Εάν το μικρό σας αρχίζει σιγά σιγά να μαθαίνει και να εξοικειώνεται με τους αριθμούς, μπορείτε με μερικές απλές κατασκευές να το βοηθήσετε σε αυτήν του την προσπάθεια. Δείτε τι μπορείτε να φτιάξετε εδώ.

Βόλτες στην πόλη

kalokairi stin poli

Μπορεί να επιστρέψατε από τις διακοπές, το καλοκαίρι όμως δεν έχει τελειώσει. Δείτε εδώ, πόσα πράγματα μπορείτε να κάνετε στην πρωτεύουσα, από βόλτες σε ιστορικά μνημεία και πικ νικ στην εξοχή, μέχρι εξορμήσεις για μπάνιο και παιχνίδι στη θάλασσα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved