Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά;

Κατασκευές, πειράματα και πολλά πολλά ακόμα.

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά;
pexels.com / photo credits Julia Kuzenkov

Ακόμα δεν έχει έρθει η ώρα να φύγετε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές ή μόλις επιστρέψατε; Κανένα πρόβλημα! Και αυτή την εβδομάδα, πιστοί στο εβδομαδιαίο μας ραντεβού είμαστε εδώ για να μοιραστούμε ιδέες για δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στην πόλη ή ακόμα και εντός σπιτιού.

Μαγειρέψτε παρέα

mageireuoume paizontas

Μαγειρεύοντας, τα παιδιά μπορούν να παίξουν και να διασκεδάσουν. Αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε να μπείτε μαζί στην κουζίνα και να φτιάξετε παρέα τα πολύ εύκολα μπισκότα με μαρμελάδα που θα δείτε εδώ ή τα υγιεινά μπισκότα βρόμης με τρία υλικά που θα δείτε εδώ .

Φτιάξτε ζωάκια με τη μέθοδο origami

xeirotexnies origami

Η συγκεκριμένη τεχνική έχει τις ρίζες της στην Ιαπωνία και προέρχεται από τις λέξεις «όρι» και «κάμι» που σημαίνουν δίπλωμα χαρτιού. Ό,τι και να φτιάξετε το μόνο που χρειάζεστε είναι μία κόλλα χαρτί, την οποία διπλώνετε με συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να δώσετε το σχήμα που θέλετε χωρίς τη χρήση ψαλιδιού και κόλλας. Δείτε πώς θα τα φτιάξετε εδώ.

Ζωγραφίστε παρέα

prigkipissa moana zografia

Εάν και το δικό σας παιδί λατρεύει τη ζωγραφική, μπορείτε να το βοηθήσετε να εξελίξει τις δεξιότητές του. Δείτε εδώ πώς θα σχεδιάσετε βήμα βήμα την πριγκίπισσα Μοάνα και φτιάξτε υπέροχες δημιουργίες.

Φτιάξτε ψαράκια με κοχύλια

psaria me koxulia

Αξιοποιήστε τα κοχύλια που έχετε μαζέψει από τις καλοκαιρινές σας διακοπές και φτιάξτε όμορφα ψαράκια που μπορείτε να διακοσμήσετε σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Δείτε εδώ τη διαδικασία βήμα - βήμα.

Κάντε πειράματα

peiramta me auga

Τα πειράματα είναι μία ενδιαφέρουσα και πολύ διασκεδαστική δραστηριότητα για τα παιδιά μέσα από την οποία μαθαίνουν να παρατηρούν, να σκέφτονται και αποκτούν ευρύτερες γνώσεις. Δείτε εδώ διάφορα πειράματα με λίγα και απλά υλικά που μπορείτε να κάνετε κι εσείς στο σπίτι.

Εξορμήσεις στις παραλίες της Αττικής

paralies attiki

Μπορεί ιδανικά να θέλατε να ήσασταν σε κάποιο νησί, όμως και εντός νομού υπάρχουν παραλίες με κρυστάλλινα νερά, κατάλληλα και για οικογένειες. Δείτε τις προτάσεις μας εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved