Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο: Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά

Αν δεν έχετε φύγει για διακοπές ( ή αν έχετε επιστρέψει) , δείτε τι μπορείτε να κάνετε αυτό το διήμερο με τα παιδιά.

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο: Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά

Οι φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη την χώρα και η επιβαρυμένη από τους καπνούς ατμόσφαιρα δεν ευνοούν τις μετακινήσεις.

Ανάλογα λοιπόν με τον καιρό και την ψυχολογία σας, προσπαθήστε να περάσετε όσο το δυνατόν καλύτερα με τα παιδιά εντός ή εκτός σπιτιού.

Αν επιλέξετε να μην μετακινηθείτε σε κοντινές παραλίες οργανώστε την ημέρα σας με πλούσιες δραστηριότητες.

Εμείς σας προτείνουμε τις εξής:

Παιχνίδια εμπνευσμένα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

drastiriotites gia paidia empneusmenes apo olimiakous agones 1

Τα παιδιά μπορούν να μάθουν για την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων μέσα από διασκεδαστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Μπορείτε να επιλέξετε ποιες είναι κατάλληλες για την ηλικία του παιδιού ή να τις προσαρμόσετε κατάλληλα. Θα βρείτε πολλές ιδέες εδώ.

Σπαζοκεφαλιές

vreite ta krummena antikeimena gia paidia 2

Τα κρυμμένα αντικείμενα και οι σπαζοκεφαλιές προκαλούν το ενδιαφέρον των παιδιών αφού απαιτούν παρατηρητικότητα και αυτοσυγκέντρωση. Το μεσημέρι όταν η ζέστη είναι πιο έντονη, καθίστε παρέα με τα παιδιά και βρείτε μαζί τις διαφορές. Εκμεταλλευτείτε τα ερεθίσματα που σας προσφέρονται προκειμένου μέσα από το παιχνίδι να μάθει το μικρό σας να παρατηρεί τα πάντα γύρω του, ακόμη και την πιο μικρή λεπτομέρεια. Θα βρείτε αρκετές σπαζοκεφαλιές για να εκτυπώσετε εδώ.

Κατασκευές με κουτιά δημητριακών

kataskeues koutia dimitriakon

Οι κατασκευές είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να περάσουν ευχάριστα τα παιδιά το χρόνο τους ειδικά μέσα στο σπίτι. Μέσα από την κατασκευή χειροτεχνιών ωστόσο, μπορείτε να περάσετε και σημαντικά μηνύματα στα παιδιά σας, όπως αυτό για τη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης και να καλλιεργήσετε έτσι την οικολογική του συνείδηση του μικρού σας ήδη από την μικρή του ακόμα ηλικία. Η πρότασή μας για σήμερα είναι τρεις εντυπωσιακές κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε αξιοποιώντας τα χάρτινα κουτιά των δημητριακών που έχουν τελειώσει. Θα τις βρείτε εδώ.

Επίσκεψη σε μουσεία της πόλης

mouseia

Ευκαιρία να κάνετε κάτι διαφορετικό με τα παιδιά. Επισκεφτείτε λοιπόν μερικά από τα πιο γνωστά μουσεία της πόλης ή αρχαιολογικούς χώρους ( κατά προτίμηση το απόγευμα). Ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας και προγραμματίστε μια οικογενειακή επίσκεψη. Εδώ θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για τα μουσεία που μπορείτε να πάτε με τα παιδιά.

Θερινό σινεμά

bradia sinema gia paidia 2

Είναι μάλλον περιττό να αναφερθούμε στη μαγεία του θερινού σινεμά. Ενημερωθείτε για τις ταινίες που παίζουν στο πιο κοντινό θερινό της περιοχής σας και πηγαίνετε με τα παιδιά σας. Είναι από τις πιο όμορφες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε το καλοκαίρι μαζί τους.

Εναλλακτικά, οργανώστε βραδιές σινεμά στο σπίτι. Υπάρχουν υπέροχες παιδικές ταινίες που μπορείτε να δει μαζί τους. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε τις εξής:

  • Minions
  • Φερδινάνδος
  • Φανταστικά Ζώα και που Βρίσκονται
  • Ο ΜΦΓ, ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας
  • Εγώ ο Απαισιότατος
  • Μπομπ Σφουγγαράκης - Επιχείρηση διάσωσης
  • Η μπαλαρίνα και ο μικρός εφευρέτης
  • Μυστική υπηρεσία Ελέγχου Μαγείας
  • Χάρι Πότερ

Αν θέλετε ακόμα περισσότερες ιδέες για ταινίες δείτε εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved