Παραλίες στην Αττική για οικογενειακές αποδράσεις - Πού να πάτε με τα παιδιά

Ποιες είναι οι καλύτερες παραλίες στην Αττική για να απολαύσετε το μπάνιο σας με τα παιδιά; 

Παραλίες στην Αττική για οικογενειακές αποδράσεις - Πού να πάτε με τα παιδιά

Το νέο κύμα καύσωνα είναι πλέον γεγονός και σήμερα ο υδράργυρος αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Τα καλά νέα είναι ότι ακολουθεί Σαββατοκύριακο και μπορείτε να μεταβείτε σε κοντινές παραλίες μαζί με τα παιδιά για να δροσιστείτε και να απολαύσετε το μπάνιο σας. Όσοι μένετε στην Αττική, σίγουρα θα εύχεστε να ήσασταν σε κάποιο νησί, και εντός νομού ωστόσο, έχετε πολλές επιλογές και υπάρχουν παραλίες που θα λατρέψετε.

Οι ιδανικές παραλίες για οικογένειες είναι αυτές με άπλετο χώρο, αμμουδιά, καθαρά και ήρεμα νερά και φυσικά σκιά. Εμείς σας προτείνουμε:

Θυμάρι

Η παραλία Θυμάρι βρίσκεται περίπου 47 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας πηγαίνοντας προς Σούνιο. Έχει αμμουδιά και ψιλό χαλικάκι, χώρο για να στήσετε τη δική σας ομπρέλα αλλά και δύο beach bar με ξαπλώστρες, εάν το προτιμάτε. Τα νερά είναι καθαρά, ήρεμα και τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν για ώρες το μπάνιο τους.

Χάρακας

Η παραλία Χάρακας είναι από τις πιο δημοφιλείς για οικογενειακές αποδράσεις. Έχει ρηχά νερά και αμμουδιά για ατελείωτο παιχνίδι, ενώ, ομοίως με την παραπάνω, μπορείτε να καθίσετε στις ξαπλώστρες που ήδη έχει ή να κρατάτε τον δικό σας εξοπλισμό από το σπίτι. Η παραλία βρίσκεται πολύ κοντά στο Σούνιο και απέχει περίπου 55 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.

kathares paralies attiki

Ψάθα

Η Ψάθα βρίσκεται στον Κορινθιακό κόλπο και θεωρείται μία από τις καλύτερες παραλίες για οικογένειες στην περιοχή. Τα νερά είναι καθαρά και ζεστά και αντί για αμμουδιά, έχει μεγάλα βότσαλα με τα οποία μπορούν να παίξουν τα παιδιά.

Κακιά Θάλασσα

Μία ακόμα παραλία περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας που ενδείκνυται για οικογένειες είναι η Κακία Σκάλα. Έχει μεγάλη έκταση, καθαρά νερά και κυλικείο εάν χρειαστείτε το οτιδήποτε. Τα μόνα αρνητικά είναι ότι η θάλασσα βαθαίνει γρήγορα και πιάνει κύμα όταν φυσάει βοριάς.

Αλεποχώρι

Η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται λίγο πιο μακριά από τις παραπάνω (περίπου 60 χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα), η υπέροχη τοποθεσία και τα κρυστάλλινα νερά, όμως, θα σας ανταμείψουν. Η παραλία είναι βοτσαλωτή, έχει έκταση 6 χιλιόμετρα και επιλογές για όλα τα γούστα.

Άγιος Νικόλαος

Επιστρέφουμε στα Νότια Προάστια, για μία ακόμα παραλία που αξίζει να επισκεφτείτε οικογενειακώς. Η παραλία του Αγίου Νικολάου αποτελείται από δύο κόλπους, για να διαλέξετε όποιον προτιμάτε. Έχει μεγάλη έκταση και πεντακάθαρα νερά. Τα παιδιά μπορούν να παίξουν και να τρέξουν με άνεση στην αμμουδιά, ενώ υπάρχει και κομμάτι με ξαπλώστρες, εάν το προτιμάτε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved