Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά εντός κι εκτός σπιτιού;

Ιδέες και προτάσεις ψυχαγωγίας για το διήμερο.

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά εντός κι εκτός σπιτιού;

Μία ακόμη εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και όπως κάθε Παρασκευή, έτσι και σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας ιδέες για να περάσετε ένα όμορφο, διασκεδαστικό και δημιουργικό Σαββατοκύριακο με τα παιδιά.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν με τα μικρά σας το επόμενο διήμερο;

Φτιάξτε κατασκευές με άδεια κουτιά από γάλα

Τα χάρτινα κουτιά γάλακτος είναι συσκευασίες ανθεκτικές και κατάλληλες να βαφτούν με χρώματα, ενώ κόβονται εύκολα ώστε να αποκτήσουν διάφορα σχήματα. 'Ετσι, μπορούν να μετατραπούν σε διάφορα παιχνίδια και διακοσμητικά που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με τις συσκευασίες από το γάλα που έχει τελειώσει εδώ.

Πείραμα με δημητριακά και μαγνήτη

Τα παιδιά λατρεύουν να παρατηρούν και να ανακαλύπτουν νέα πράγματα για αυτό και τα πειράματα είναι μία από τις αγαπημένες του δραστηριότητες. Αυτό το Σαββατοκύριακο, δοκιμάστε το πολύ εύκολο πείραμα με τον μαγνήτη και τα δημητριακά. Δείτε τι θα χρειαστείτε και πώς θα το κάνετε εδώ.

peirama dimitriaka magnitis

Παίξτε μουσική με ποτήρια νερού

Φτιάξετε ένα αυτοσχέδιο μουσικό όργανο με ποτήρια γεμισμένα με νερό. Σίγουρα το έχετε ξαναδεί στο διαδίκτυο και ήρθε επιτέλους η ώρα να το δοκιμάσετε κι εσείς! Δείτε τι πρέπει να κάνετε εδώ.

Ζωγραφίστε πάνω σε πέτρες

Στην επόμενη εξόρμησή σας στη φύση ή τη θάλασσα, φροντίστε να μαζέψετε αρκετές πέτρες και χρησιμοποιήστε τις ως καμβάδες για να ζωγραφίσετε πάνω τους υπέροχα σχέδια όπως διάφορα πρόσωπα, ζωάκια και πολλά πολλά ακόμα. Δείτε τι μπορείτε να ζωγραφίσετε πάνω στις πέτρες σας εδώ.

Διοργανώστε σκυταλοδρομίες και κυνήγι θησαυρού εκτός σπιτιού

Οι θερμοκρασίες έχουν αυξηθεί, οι μέρες έχουν μεγαλώσει και πλέον μπορούμε να μετακινούμαστε εκτός σπιτιού με μεγαλύτερη ευκολία. Αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο σας αυτό το Σαββατοκύριακο και περάστε χρόνο με τα παιδιά δίπλα στη φύση, κάνοντας δραστηριότητες όπως σκυταλοδρομίες ή παίζοντας το κυνήγι του θησαυρού. Δείτε πώς θα διοργανώσετε εδώ.

Μαγειρέψτε παρέα

Μπείτε στην κουζίνα μαζί με το μικρό σας και μυήστε το στην μαγεία της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής. Μπορείτε να φτιάξετε το φαγητό της ημέρας ή να δοκιμάσετε τη συνταγή που σας προτείνουμε σήμερα: Μπισκότα βουτύρου με τρία υλικά:

  • 3/4 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved