Δύο διασκεδαστικά παιχνίδια που θα κρατήσουν τα παιδιά σε φόρμα

Παιχνίδια με τρέξιμο που θα ξετρελάνουν τα παιδιά.

Δύο διασκεδαστικά παιχνίδια που θα κρατήσουν τα παιδιά σε φόρμα

Στα περισσότερα παιδιά αρέσει το τρέξιμο. Αυτό μάλιστα έκαναν από την πρώτη στιγμή στα διαλείμματα με το που πήγαν ξανά, πρώτη μέρα στο σχολείο μετά την πολύμηνη καραντίνα τους.

Γι' αυτό και εμείς σήμερα σας προτείνουμε διασκεδαστικά παιχνίδια με τρέξιμο που τα παιδιά δεν θα χορταίνουν να παίζουν είτε στο σχολείο τους, είτε στη βόλτα που πηγαίνουν με τους φίλους τους τα απογεύματα.

Σκυταλοδρομία

Εμείς σαν παιδιά λατρεύαμε τις σκυταλοδρομίες. Θέλαμε να τρέξουμε γρήγορα για να δώσουμε τη σκυτάλη στους φίλους μας για να τερματίσει η ομάδα μας πρώτη. Ένα παιχνίδι που δεν ακούμε να παίζουν τα παιδιά μας και έχουμε την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε.

paixnidia gia treximo gia paidia 1

Εξοπλισμός

Μια σκυτάλη (υπάρχει σε καταστήματα παιχνιδιών και με ήδη γυμναστηρίου, ένα κομμάτι ξύλο ή ένα άδειο μπουκαλάκι νερό

Πώς θα παίξετε:

  • Χωρίστε τα παιδιά σε δύο ομάδες (ή και περισσότερες)
  • Κάθε παιδί στέκεται αρκετά μέτρα πιο μακριά από το άλλο
  • Με το δικό σας σύνθημα, ένα παιδί από τη κάθε ομάδα αρχίζει να τρέχει με τη σκυτάλη στο χέρι προς τον επόμενο παίχτη της ομάδας του, όσο πιο γρήγορα μπορεί. Μόλις τον φτάσει, του δίνει τη σκυτάλη και αμέσως ο δεύτερος παίχτης τρέχει προς τον τρίτο και πάει λέγοντας.
  • Νικήτρια είναι η ομάδα που τελευταίος της παίχτης, θα φτάσει πρώτος στον τερματισμό με τη σκυτάλη στο χέρι.

Αυτό το παιχνίδι ενισχύει την ομαδικότητα, ενισχύει τη συνεργασία και δημιουργεί στα παιδιά ένα πνεύμα καλού ανταγωνισμού.

Βρες τον θησαυρό

paixnidia gia treximo gia paidia 2

Εξοπλισμός

Μια λίστα με αντικείμενα που εσείς θα διαλέξετε

Πώς θα παίξετε:

  • Βγείτε στον κήπο, στην πυλωτή ή πηγαίνετε σε κάποιο μεγάλο πάρκο.
  • Γράψτε σε ένα χαρτί τα αντικείμενα που έχετε κρύψει και που το παιδί σας θα πρέπει να βρει. Στο χαρτί γράψτε συγκεκριμένα αντικείμενα (π.χ. κουτάλα, ένα πλαστικό μπουκάλι με νερό) ή κάποια που θα τα αναγκάσει να σκεφτούν όπως για παράδειγμα, κάτι που αρχίζει από το γράμμα Α. Αυτό θα κάνει τα παιδιά να γίνουν δημιουργικά με τις απαντήσεις τους.
  • Αρχίστε με το πρώτο αντικείμενο που ψάχνει και ζητήστε του να τρέξει προς την πρώτη κατεύθυνση.
  • Μόλις το βρει, προχωρήστε στο επόμενο αντικείμενο της λίστας.

Αυτό το παιχνίδι θα ξετρελάνει αρκετά και τα μικρότερα παιδιά. Το παιχνίδι ενθαρρύνει την περιέργεια και τη δημιουργία ταυτόχρονα καθώς τα παιδιά τρέχουν.

Σημείωση: Αν πάτε σε κάποιο πάρκο και δεν θέλετε να κουβαλάτε πολλά αντικείμενα μαζί σας, σημειώστε για να βρει, πράγματα που ήδη υπάρχουν εκεί. Ένα άγαλμα, ένα λουλούδι, ένα περίεργο δέντρο, ένα παγκάκι, μια κούνια, ένα σιντριβάνι, μια εκκλησία κ.α.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved