Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι

Ιδέες και προτάσεις ψυχαγωγίας για το διήμερο.

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Το Πάσχα πλησιάζει και σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, και φέτος θα το περάσουμε στο σπίτι.

Μέχρι τότε βέβαια, μεσολαβεί ένα ακόμα Σαββατοκύριακο χωρίς επαγγελματικές υποχρεώσεις και τηλεκπαίδευση και είναι ευκαιρία να φτιάξετε πασχαλινές κατασκευές και να απολαύσετε με τα παιδιά πολλές ακόμα πασχαλινές δραστηριότητες.

Όπως κάθε Παρασκευή, έτσι και σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας τις προτάσεις μας.

Φτιάξτε πασχαλινά κοτοπουλάκια με χαρτί

Γιορτάστε τον ερχομό του Πάσχα φτιάχνοντας πασχαλινές χειροτεχνίες με τα παιδιά. Φτιάξτε όμορφα και χαριτωμένα κοτοπουλάκια από χαρτί και μερικά ακόμα υλικά. Δείτε τρεις κατασκευές εδώ.

Δημιιουργήστε πρωτότυπα πασχαλινά καλαθάκια

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φτιάξετε πασχαλινά καλαθάκια ανάλογα με το μέγεθος και το σχέδιο που θέλετε να έχουν. Από τα πιο εύκολα αυτοσχέδια καλαθάκια είναι αυτά που μπορείτε να φτιάξετε με χαρτόνι και μερικά ακόμα απλά υλικά που ήδη έχετε σπίτι. Δείτε μερικές ιδέες εδώ.

Μπείτε στην κουζίνα με τα παιδιά και φτιάξτε πασχαλινά μπισκότα

Εκτός από τα δικά μας παραδοσιακά κουλουράκια που φτιάνουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα, μπορείτε να ακολουθήσετε οποιαδήποτε συνταγή για μπισκότα θέλετε και να τα κάνετε πασχαλινά, μόνο με τη διακόσμησή τους. Πώς; Φτιάχνοντας διάφορα σχέδια, όπως αυγουλάκια, λαγουδάκια, λουλούδια κ.α. Δείτε μερικές ιδέες εδώ.

pasxalina mpiskota diakosmisi 3

Instagram @inga_pridius

Φτιάξτε παιχνιδάρικες αυγοθήκες για τα πασχαλινά αυγά

Το Πάσχα, τα αυγά έχουν την τιμητική τους. Μέχρι και το βράδυ της Ανάστασης που τα τσουγρίζουμε, συνήθως τα τοποθετούμε σε μία περίοπτη θέση στο σπίτι και είναι κομμάτι της πασχαλινής διακόσμησης. Μπορείτε να τα βάλετε σε ένα γυάλινο μπολ, ένα καλάθι ή έναν δίσκο, μπορείτε όμως να φτιάξετε και αυτοσχέδιες πασχαλινές αυγοθήκες μαζί με τα παιδιά. Δείτε πώς εδώ.

Φτιάξτε πασχαλινά αυγά με ζύμη αλατιού

Ο πιο απλός τρόπος για να τα φτιάξετε είναι με χαρτί, εξίσου όμως εύκολος και διασκεδαστικός είναι κι αυτός με ζύμη αλατιού. Με μόλις τρία υλικά θα έχετε πανέμορφα αυγουλάκια που μπορούν να βάψουν και να διακοσμήσουν τα παιδιά. Δείτε πώς θα τα φτιάξετε εδώ.

Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε κι ένα πασχαλινά καλάθι από ζύμη. Δείτε τη διαδικασία εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved