Πασχαλινά διακοσμητικά αυγά με ζύμη αλατιού - Πώς θα τα φτιάξετε

Ζητήστε από τα παιδιά να φτιάξουν τα δικά τους πασχαλινά στολίδια σε σχήμα αυγού με ζύμη αλατιού.

Πασχαλινά διακοσμητικά αυγά με ζύμη αλατιού - Πώς θα τα φτιάξετε
kidsactivityzone.com

Τα τελευταία χρόνια η πασχαλινή διακόσμηση γίνεται όλο και πιο πρωτότυπη.

Δεκάδες προτάσεις για στολισμό του σπιτιού, DIY διακοσμητικά και μοναδικές συνταγές κατακλύζουν το διαδίκτυο κάθε χρόνο λίγο πριν το Πάσχα δίνοντάς μας ιδέες που μπορούμε να αντιγράψουμε ή να τις προσαρμόσουμε.

Πολλές ιδέες όμως μπορείτε να βρείτε και στον φετινό μας πασχαλινό οδηγό διασκέδασης που ανανεώνετε συνεχώς.

Σήμερα λοιπόν σας προτείνουμε να φτιάξετε με τα παιδιά σας, πασχαλινά στολιδια σε σχήμα αυγού.Ο πιο απλός τρόπος είναι με χαρτί, όμως εξίσου εύκολος και διασκεδαστικός είναι κι αυτός με ζύμη αλατιού.

Είναι ιδανικά για το Πάσχα και αποτελούν τέλεια στολίδια για το πασχαλινό δενδράκι.Με μόλις τρία υλικά θα έχετε πανέμορφα αυγουλάκια που μπορούν να βάψουν και να διακοσμήσουν τα παιδιά.Αυτά τα πασχαλινά αυγά- στολίδια είναι το τέλειο αναμνηστικό, ειδικά αν γράψετε μια αφιέρωση ή την ημερομηνία, ώστε να θυμάστε μετά από χρόνια πότε τα φτιάξατε.

pasxalalina avga me zimi1

Τι θα χρειαστείτε

Υλικά

1 φλιτζάνι αλάτι
1/2 φλιτζάνι νερό
2 φλιτζάνια αλεύρι

Έξτρα υλικά

Πλάστης
Κόπτης μπισκότων
Χρώμα
Πινέλα
Σπάγγο ή κορδέλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλάτι με το νερό.Για χρωματιστή ζύμη, προσθέστε μερικές σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια εύπλαστη ζύμη. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι ( προαιρετικά) και πλάστε με τα χέρια σας. Διαμορφώστε τη ζύμη σε μια μπάλα και καλύψτε καλά με πλαστικό περιτύλιγμα. Αφήστε την στην άκρη για περίπου 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, ανοίξτε τη ζύμη ώστε να έχει πάχος περίπου ⅛ - ¼ . Κόψτε τα σχήματα αυγών με ένα κόπτη μπισκότων και φτιάξτε μια μικρή τρύπα για να περάσετε το σχοινί ή το κορδονάκι.. Πριν τα ψήσετε μπορείτε να σχεδιάσετε διάφορα σχέδια με πιρούνι, βότανα ή ακόμα και με κομμάτια ζύμης. Τα ψήνετε στο φούρνο για περίπου 2 ώρες και τα αφήνετε να στεγνώσουν καλά. Στη συνέχεια τα χρωματίζετε με τα αγαπημένα σας σχέδια. Τα στολίδια σας είναι έτοιμα.

Καλό Πάσχα!

Πηγή: kidsactivityzone.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved