Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Ιδέες και προτάσεις ψυχαγωγίας για το διήμερο

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Ένα ακόμα καραντινάτο Σαββατοκύριακο βρίσκεται μπροστά μας.

Όπως κάθε Παρασκευή, έτσι και σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας ενδιαφέρουσες προτάσεις για δραστηριότητες και παιχνίδια που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι.

Πώς μπορείτε λοιπόν, να αξιοποιήσετε το επόμενο διήμερο και να περάσετε δημιουργικό και εποικοδομητικό χρόνο με τα παιδιά; Δείτε τις προτάσεις μας παρακάτω.

Φτιάξτε ανοιξιάτικα μπισκότα

Μαγειρεύοντας, τα παιδιά ανακαλύπτουν τη χαρά της δημιουργίας, μαθαίνουν να συνεργάζονται, εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες και μαθαίνουν νέες γεύσεις και τρόφιμα. Μπείτε με τα παιδιά στην κουζίνα και μυήστε τα στην μαγεία της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής. Αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε να φτιάξετε ανοιξιάτικα μπισκότα. Δείτε κάποιες ιδέες εδώ και φτιάξτε τα δικά σας!

anoiksiatika mpiskota 4

Πηγή φωτογραφίας: Instagram @thecrumbedcookies

Ζωγραφίστε

Η ζωγραφική είναι μία αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών. Εκτός όμως από τις κλασικές μεθόδους, μπορείτε να φτιάξετε απίθανες δημιουργίες αξιοποιώντας απλά αντικείμενα που ήδη έχετε σπίτι.

Ζωγραφική με οδοντόβουρτσα

Μία οδοντόβουρτσα μπορεί να γίνει το τέλειο σύνεργο ζωγραφική. Δείτε εδώ πόσες διαφορετικές ζωγραφιές μπορείτε να φτιάξετε μετατρέποντας την οδοντόβουρτσα σε πινέλο.

Ζωγραφική με πλαστικό μπουκάλι

Τα λουλούδια είναι το σήμα κατατεθέν της άνοιξης. Δείτε εδώ πώς μπορείτε πολύ εύκολα να ζωγραφίσετε λουλούδια στο χαρτί χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό μπουκάλι.

Κάντε πειράματα

Τα παιδιά λατρεύουν να ανακαλύπτουν καινούρια πράγματα και ακόμα και ενουσιάζονται ακόμα και με τα πιο απλά πειράματα. Αυτό το Σαββατοκύριακο δοκιμάστε το πείραμα με το αυγό και τα κεράκια. Θα χρειαστείτε μόνο τρία υλικά και η διαδικασία είναι πανεύκολη. Δείτε πώς θα το κάνετε εδώ.

Φτιάξτε ανοιξιάτικες χειροτεχνίες με κέλυφος από φιστίκια

xeirotexnia me fistikia

Πηγή φωτογραφίας: YouTube @ScrollForMore

Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε πολύχρωμες τουλίπες με το κέλυφος από τα φιστίκια και μερικά ακόμα υλικά. Το αποτέλεσμα όπως θα δείτε είναι εντυπωσιακό και μπορείτε να στολίσετε τις δημιουργίες στο σαλόνι ή το μπαλκόνι σας.

Δραστηριότητες εμπνευσμένες από το μήνα Απρίλη

Διανύουμε τον δεύτερο μήνα της άνοιξης, οι μέρες είναι πιο μεγάλες και οι θρεμοκρασίες που υψηλές. Δείτε εδώ δραστηριότητες και παιχνίδια εμπνευσμένα από τον Απρίλη και την άνοιξη και περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά στο σπίτι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved