Προτάσεις για το τριήμερο - Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι

Ιδέες και προτάσεις ψυχαγωγίας για τo Σαββατοκύριακο και την Καθαρά Δευτέρα.

Προτάσεις για το τριήμερο - Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι

Φέτος τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα δεν μπορούμε να ξεχυθούμε στους δρόμους, να πάμε εκδρομές ή να τις περάσουμε με φίλους και συγγενείς.

Η Αττική, όπως και οι περισσότεροι νομοί της χώρας, βρίσκεται σε σκληρή καραντίνα, επομένως και αυτό το τριήμερο θα το περάσουμε στο σπίτι.

Τι μπορείτε να κάνετε για να περάσετε ευχάριστο και δημιουργικό χρόνο με όλη την οικογένεια; Δείτε τις προτάσεις μας παρακάτω.

Ζωγραφίστε και φτιάξτε τις δικές σας αποκριάτικες μάσκες

Μπορεί ο κορονοϊός να μας στέρησε όλα εκείνα που θα κάναμε τέτοιες μέρες, όμως δεν μπορεί να μας στερήσει την οικογενειακή διασκέδαση μέσα στο σπίτι. Δείτε εδώ τις πιο όμορφες αποκριάτικες μάσκες, εκτυπώστες τις, ζωγραφίστε και κόψτε τις και μασκαρευτείτε μέσα στο σπίτι κάνοντας τις μέρες της καραντίνας λίγο πιο ενδιαφέρουσες.

Φτιάξτε μία στολή αστροναύτη

Εάν το μικρό σας έχει μανία με τους πλανήτης, τους γαλαξίες και ό,τι αφορά το διάστημα -όπως πολλά παιδιά στη μικρή τους ηλικία- μπορείτε να φτιάξετε ένα αυτοσχέδιο κοστούμι αστροναύτη. Θα χρειαστείτε απλά υλικά και μπορείτε να τη φτιάξετε πανεύκολα. Δείτε πώς εδώ.

Φτιάξτε μία αποκριάτικη μάσκα Spiderman

maska spiderman

Ο Spiderman είναι ένας από τους αγαπημένους σούπερ ήρωες των παιδιών και κάθε χρόνο στις Απόκριες, η στολή με τον άνθρωπο - αράχνη κάνει θραύση. Εάν λοιπόν και το μικρό σας έχει αδυναμία στον Spiderman μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα μία μάσκα του ανθρώπου - αράχνη. Είτε έχετε όλο το outfit, είτε όχι, αυτή η μάσκα θα γίνει το αγαπημένο του αξεσουάρ για αυτές τις μέρες. Δείτε πώς εδώ.

Οργανώστε οικογενειακή βραδιά σινεμά

Κάντε το τριήμερο λίγο πιο ιδιαίτερο, διοργανώνοντας μία βραδιά σινεμά για όλη την οικογένεια. Διαλέξτε την ταινία που θα δείτε, επιμεληθείτε το κατάλληλο σκηνικό και φτιάξτε σπιτικά popcorn λεμόνι. Δείτε τα tips για να οργανώσετε μία οικογενειακή βραδιά σινεμά στο σπίτι εδώ.

Κάντε πειράματα

Τα πειράματα είναι μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δραστηριότητα για τα παιδιά με την οποία διασκεδάζουν και παράλληλα μαθαίνουν. Η πρότασή μας για αυτό το τριήμερο είναι ένα πολύ ευκολο πείραμα με ένα μπαλόνι και ένα κομμάτι σπάγκο. Δείτε πώς θα το κάνετε εδώ.

Φτιάξτε ανοιξιάτικες χειροτεχνίες

Η κατασκευή χειροτεχνιών είναι μία αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών. Διασκεδάζουν, δημιουργούν και παράλληλα εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες φτιάχνοντας κάθε λογής κατασκευές με ψαλίδια, χαρτόνια και διάφορα άλλα υλικά. Μίας και διανύουμε τις πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου, μπορείτε να εμπνευστείτε από την άνοιξη και να φτιάξετε ευφάνταστες ανοιξιάτικες κατασκευές. Δείτε τις προτάσεις μας εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved