Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Ιδέες και προτάσεις ψυχαγωγίας για το διήμερο.

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Τα παιδιά δημοτικού και νηπιαγωγείου συνεχίζουν κανονικά τα μαθήματά τους δια ζώσης και πλέον η καθημερινότητά τους θυμίζει περισσότερο αυτήν που είχαν την προ lockdown εποχή.

Η καραντίνα βέβαια συνεχίζεται κανονικά και έτσι το Σαββατοκύριακο, θα περάσετε όλοι μαζί περισσότερο χρόνο εντός σπιτιού. Τι μπορείτε να κάνετε το επόμενο διήμερο για να να περάσετε ευχάριστο χρόνο με τα μικρά σας στο σπίτι; Δείτε τις προτάσεις μας παρακάτω.

Φτιάξτε κολλάζ

Το κολλάζ προέρχεται από τη γαλλική λέξη "coller" που σημαίνει κολλάω. Ως γνωστόν λοιπόν, το κολλάζ είναι μία χειροτεχνία στην οποία πολλά κομμάτια υφάσματος, χαρτιού ή κάθε άλλου υλικού, είναι ενωμένα μεταξύ τους και σχηματίζουν μία εικόνα. Η πρότασή μας για αυτό το Σαββατοκύριακο είναι ευφάνταστα κολλάζ που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά αξιοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι ή και υλικά που μπορείτε να βρείτε στη βόλτα σας, όπως για παράδειγμα φύλλα.

Κολλάζ με όσπρια
Σίγουρα στο σπίτι έχετε φακές, φασόλια ή ρεβίθια, αλλά ακόμα και αν τίποτα από τα παραπάνω δεν βρίσκεται στο ντουλάπι τις κουζίνας σας, μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς. Δείτε πώς θα φτιάξετε εντυπωσιακά κολλάζ με όσπρια εδώ.

Κολλάζ με φύλλα
Στην επόμενη "μετακίνηση 6" σας μαζέψτε φύλλα από δέντρα της γειτονιάς σας και φτιάξτε όλες ή κάποιες από τις χειροτεχνίες που βλέπετε εδώ.

Κάντε πειράματα

Τα παιδιά λατρεύουν τα πειράματα και ενθουσιάζονται με κάθε τι καινούριο που ανακαλύπτουν. Επιπλέον, κάνοντας πειράματα τα παιδιά μαθαίνουν να παρατηρούν τις λεπτομέρειες, μαθαίνουν στοιχειώδεις κανόνες φυσικής και εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες. Αυτό το Σαββατοκύριακο μπορείτε να δοκιμάσετε εύκολα και διασκεδαστικά πειράματα με μαγειρική σόδα. Δείτε πώς θα τα κάνετε εδώ.

Παιχνίδια με καπάκια από τα άδεια μπουκάλια

Σίγουρα στο σπίτι έχετε αρκετά καπάκια από άδεια μπουκάλια που έχετε χρησιμοποιήσει, γιατί λοιπόν να μην τα αξιοποιήσετε για να περάσετε εποικοδομητικό χρόνο με τα παιδιά;

Δείτε εδώ δώδεκα διαφορετικά εκπαιδευτικά παιχνίδια για νήπια αλλά και παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας. Μέσω αυτών τα παιδιά θα εξασκήσουν τις κινητικές τους δεξιότητες, την παρατηρητικότητά τους, αλλά και τις γνώσεις τους σε γράμματα, αριθμούς και χρώματα.

Λύστε γρίφους

Τα μικρότερα παιδιά θα ξεκαρδιστούν με τις ερωτήσεις και θα δίνουν τις πιο απίθανες απαντήσεις, τα μεγαλύτερα θα προβληματιστούν αρκετά και το ίδιο θα συμβεί και με εσάς τους ίδιους που σίγουρα θα "κολλήσετε". Δείτε τους γρίφους εδώ.

Μαγειρέψτε παρέα

mpiskota fustikovoutiro kai dio akoma ulika

Η μαγειρική έχει την τιμητική της την περίοδο της καραντίνας και τις μέρες αυτές είναι ευκαιρία να μπείτε στην κουζίνα μαζί με τα παιδιά και να τα μυήσετε στη μαγεία της μαγειρική και της ζαχαροπλαστικής.

Αυτό το Σαββατοκύριακο μπορείτε να φτιάξετε εύκολα μπισκότα με φιστικοβούτυρο και δύο ακόμα υλικά που θα δείτε εδώ ή τα πανεύκολα donuts που θα δείτε εδώ.

Φτιάξτε χειροτεχνίες

Η κατασκευή χειροτεχνιών είναι πάντα μία δραστηριότητα που ενθουσιάζει τα παιδιά, ειδικά όταν φτιάχνουν κατασκευές που τους αρέσουν.

Η δική μας πρόταση για αυτό το διήμερο είναι εύκολες χειροτεχνίες δεινοσαυράκια. Για να τις φτιάξετε θα χρειαστείτε πλαστικά πιατάκια και μερικά ακόμα υλικά. Γιατί δεινοσαυράκια; Γιατί για κάποιο ανεξήγητο λόγο τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, απλά τους λατρεύουν! Δείτε πώς θα τις φτιάξετε εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved