Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Ιδέες και προτάσεις ψυχαγωγίας για το διήμερο.

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Την περασμένη Δευτέρα οι μαθητές δημοτικού και νηπιαγωγείου επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες και σε μία καθημερινότητα που θυμίζει λίγο περισσότερο την προ καραντίνας εποχής.

Το lockdown όμως και ο περιορισμός των μετακινήσεων συνεχίζονται. Μπροστά μας έχουμε ένα διήμερο χωρίς διαβάσματα και επαγγελματικές υποχρεώσεις, με την κακοκαιρία "Λέανδρος" να αναμένεται να σαρώσει τη χώρα. Μίας λοιπόν και οι βόλτες εκτός σπιτιού δύσκολα θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα, τι μπορείτε να κάνετε το επόμενο διήμερο για να να περάσετε ευχάριστο χρόνο με τα μικρά σας στο σπίτι;

Φτιάξτε χειροτεχνίες

Τα παιδιά λατρεύουν τις χειροτεχνίες, πόσο μάλλον όταν αυτές είναι πρωτότυπες ή μπορούν να τις αξιοποιήσουν και στην καθημερινότητά τους. Η δική μας πρόταση για αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μία πολύ εύκολη κατασκευή-σελιδοδείκτης.

Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε έναν σελιδοδείκτη-βατραχάκι και κάντε το διάβασμα ακόμα πιο διασκεδαστικό για τα παιδιά.

Μαγειρέψτε παρέα

Η μαγειρική έχει την τιμητική της την περίοδο της καραντίνας και τις μέρες αυτές είναι ευκαιρία να μπείτε στην κουζίνα μαζί με τα παιδιά και να τα μυήσετε στη μαγεία της μαγειρική και της ζαχαροπλαστικής.

Αυτό το διήμερο μπορείτε να φτιάξετε εύκολα μπισκότα βουτύρου με τρία υλικά ακολουθώντας τη συνταγή εδώ, ή λαχταριστά μπισκότα πραλίνας που θα ξετρελάνουν τα παιδιά.

paidi mageireuei

Ζωγραφίστε

Η ζωγραφική είναι μία αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών που τα διασκεδάζει και τα απασχολεί για ώρες. Εάν έχετε βαρεθεί να ζωγραφίζετε τα ίδια και τα ίδια, μπορείτε να εκτυπώσετε υπέροχες χρωμοσελίδες ή να δείτε πώς θα φτιάξετε τα δικά σας ζωάκια εύκολα και γρήγορα.

Χρωμοσελίδες με δεινοσαύρους
Τους δεινόσαυρους για κάποιο ανεξήγητο λόγο τους λατρεύουν όλα τα παιδιά. Αγόρια και κορίτσια. Η αγάπη τους ξεκινάει ξαφνικά. Χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια ταινία, κάποιο παραμύθι ή κάτι άλλο. Δείτε απίθανες χρωμοσελίδες με δεινοσαύρους εδώ.

Χρωμοσελίδες για αγόρια
Τα αγόρια συνήθως προτιμούν προτιμούν ζωγραφιές που είναι πιο κοντά στα δικά τους ενδιαφέροντα. Ποια είναι αυτά; Τα αυτοκίνητα, τα ρομπότ, οι δεινόσαυροι, τα πολεμικά αεροσκάφη, τα φορτηγά, οι μπουλντόζες, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, οι μηχανές, οι στρατιώτες. Δείτε χρωμοσελίδες με όλα τα παραπάνω εδώ.

Κάντε εύκολες ζωγραφιές με ζωάκια
Δείτε εδώ tips για εντυπωσιακές ζωγραφιές με αγαπημένα ζωάκια των παιδιών όπως ο σκύλος, η γάτα, η αγελάδα κ.α. και πώς θα σχεδιάσετε βήμα-βήμα το κάθε ένα.

Κάντε πειράματα

Τα παιδιά λατρεύουν τα πειράματα και ενθουσιάζονται με κάθε τι καινούριο που ανακαλύπτουν. Επιπλέον, κάνοντας πειράματα τα παιδιά μαθαίνουν να παρατηρούν τις λεπτομέρειες, μαθαίνουν στοιχειώδεις κανόνες φυσικής και εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες. Αυτό το Σαββατοκύριακο μπορείτε να δοκιμάσετε το εύκολο πείραμα με το αλάτι και το ποπ-κορν που μπορείτε να δείτε εδώ.

Φτιάξτε κούκλες από παλιές κάλτσες

Έχετε παλιές κάλτσες δικές σας ή των παιδιών που δεν φοράτε πια; Αντί να τις πετάξετε στον κάδο των απορριμμάτων, μπορείτε να τις αξιοποιήσετε για να φτιάξετε ιδιαίτερες και άκρως εντυπωσιακές κούκλες για τα μικρά σας. Δείτε πώς εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved