Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Ιδέες και προτάσεις ψυχαγωγίας για το διήμερο.

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και φέτος θα τα γιορτάσουμε πιο διαφορετικά από κάθε άλλη χρονιά. Οι μέρες καραντίνας συνεχίζονται, όπως και η τηλεκπαίδευση μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου που θα σταματήσει λόγω των γιορτών.

Προ των πυλών όμως βρίσκεται ένα διήμερο, χωρίς διαβάσματα, σχολείο και τηλεργασία και είναι ευκαιρία να κάνετε όλα όσα δεν προλαβαίνετε μέσα στην εβδομάδα και να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν το επόμενο διήμερο για να να περάσετε ευχάριστο χρόνο με τα μικρά σας στο σπίτι; Οι προτάσεις μας είναι φυσικά εμπνευσμένες από τα Χριστούγεννα που είναι μόλις μια εβδομάδα μακριά. Δείτε τις παρακάτω.

Φτιάξτε χάρτινα στολίδια για τα παράθυρα του σπιτιού

Ειδικά τα παιδιά μικρότερης ηλικίας ενθουσιάζονται με τις κατασκευές και τις χειροτεχνίες που μπορούν να κάνουν με τη δική σας μικρή βοήθεια.

Πάρτε χρωματιστά χαρτιά, κόψτε σε λωρίδες και φτιάξε όμορφα στολίδια για το παράθυρο του δωματίου τους ή και όλου του σπιτιού. Τώρα που είναι γιορτές είναι ιδανικά στολίδια όμως μπορείτε να τα ανανεώνετε καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Δείτε πώς θα τα φτιάξετε εδώ.

Φτιάξτε τα δικά σας Ξωτικά των Χριστουγέννων

Τα Ξωτικά έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλές ιστορίες, παραμύθια, παιδικά τραγούδια και φυσικά χειροτεχνίες. Μίας και το επόμενο διήμερο λόγω καραντίνας θα το περάσετε στο σπίτι, τι καλύτερο από το να φτιάξετε υπέροχες χριστουγεννιάτικες κατασκευές εμπνευσμένες από το κλίμα των ημερών.

Δείτε εδώ πώς μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς τα δικά σας Ξωτικά των Χριστουγέννων που μπορείτε να διακοσμήσετε στο τζάκι, κάτω από το δέντρο ή σε κάθε άλλο σημείο του σπιτιού.

Μαγειρέψτε παρέα

Η μαγειρική είναι μία διασκεδαστική και ωφέλιμη δραστηριότητα για τα παιδιά και τις μέρες αυτές που έχουν περισσότερο χρόνο είναι ευκαιρία να μπείτε στην κουζίνα και να φτιάξετε λαχταριστές χριστουγεννιάτικες δημιουργίες.

Τι σας προτείνουμε για το Σαββατοκύριακο; Εντυπωσιακά, γιορτινά cupcakes και κορμό εμπνευσμένο από τον μάγο Τσεσάιρ από το αγαπημένο παραμύθι "Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων. Δείτε τις προτάσεις μας εδώ κι εδώ, αντίστοιχα.

cupcakes agios vasilis 2

Πηγή φωτογραφίας: Instagram @mybakestation

Φτιάξτε ευφάνταστα στολίδια από ζυμαρικά

Κι όμως, τα ζυμαρικά εκτός από βασικό συστατικό για λαχταριστά πιάτα, μπορούν να αξιοποιηθούν και για απίθανες χειροτεχνίες. Δείτε εδώ πώς με τα ζυμαρικά που ήδη έχετε σπίτι και μερικά ακόμα υλικά, μπορείτε να φτιάξετε απίθανα στολίδια για το δέντρο και όχι μόνο.

... ή από καλαμάκια

Εναλλακτικά, μπορείτε να αξιοποιήσετε άλλα υλικά που έχετε σπίτι σας, όπως τα καλαμάκια. Δείτε εδώ υπέροχα στολίδια που μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς.

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικες κατασκευές από βαμβάκι

Το βαμβάκι είναι από τα προϊόντα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και εδώ μπορείτε να πάρετε ιδέες για εύκολες, γιορτινές χειροτεχνίες που μπορείτε να φτιάξετε με αυτό.

Φτιάξτε πανέμορφες χάρτινες χιονονιφάδες για το δέντρο σε 5 λεπτά

Αυτή η χειροτεχνία σίγουρα θα ενθουσιάσει τα παιδιά. Φτιάξτε πολύ εύκολα τις δικές σας χιονονιφάδες και διακοσμήστε τις στο σαλόνι, το παιδικό δωμάτιο και όπου αλλού θέλετε. Πάρτε πολλές κόλες χαρτιού, χρωματιστές ή αν θέλετε τις ζωγραφίζουν τα παιδιά, και ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες που θα δείτε εδώ.

Κάντε χριστουγεννιάτικα πειράματα

Μίας και τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, μπορείτε να εμπνευστείτε από την γιορτινή ατμόσφαιρα και να δοκιμάσετε τα χριστουγεννιάτικα πειράματα που σας προτείνουμε εδώ.

Θα χρειαστείτε απλά υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι σας, όπως χριστουγεννιάτικες μπάλες, κουπάτ για χριστουγεννιάτικα μπισκότα, γάλα και μερικά ακόμα υλικά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved