Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Ιδέες και προτάσεις ψυχαγωγίας για το διήμερο.

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Οι μέρες καραντίνας συνεχίζονται, μπροστά μας έχουμε ένα διήμερο χωρίς μαθήματα, τηλεκπαίδευση και επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Το Σαββατοκύριακο είναι ευκαιρία να κάνετε όλα όσα δεν προλαβαίνετε μέσα στην εβδομάδα και να περάσετε εποικοδομητικό και δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν το επόμενο διήμερο για να να περάσετε ευχάριστο χρόνο με τα μικρά σας στο σπίτι; Οι προτάσεις μας είναι φυσικά εμπνευσμένες από τα Χριστούγεννα. Δείτε τις παρακάτω.

Ζωγραφίστε παρέα

Η ζωγραφική είναι μία αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών με πολλά οφέλη για την ανάπτυξη και την ψυχολογία τους.

Εμπνευστείτε από τη γιορτινή ατμόσφαιρα και φτιάξτε με το παιδί σας άκρως χριστουγεννιάτικες δημιουργίες. Δείτε τι μπορείτε να φτιάξετε εδώ.

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα δεντράκια από χαρτί

Αξιοποιήστε απλά υλικά όπως χαρτί ή πολύχρωμες κόλλες και φτιάξτε όμορφα δεντράκια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο ή για να τα κρεμάσετε σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Είναι τόσο εύκολος ο τρόπος κατασκευής τους που ακόμα και τα μικρά παιδιά βλέποντας ότι τα καταφέρνουν, θα ενθουσιαστούν. Δείτε τι μπορείτε να φτιάξετε εδώ.

Τρεις χειροτεχνίες με τον Olaf

olaf kataskeues

Ο Olaf είναι ένας από τους χαρακτήρες της δημοφιλούς παιδικής ταινίας Frozen και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ο αγαπημένος χιονάνθρωπος των παιδιών.

Δείτε εδώ τρεις απίθανες δημιουργίες εμπνευσμένες από τον αξιολάτρευτο ήρωα των παιδιών.

Φτιάξτε στολίδια για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού

Εκτός από τα στολίδια που ήδη έχετε, μπορείτε να φτιάξετε και δικά σας αυτοσχέδια στολίδια για το δέντρο και όχι μόνο. Άλλωστε, τα Χριστούγεννα τα στολίδια ποτέ δεν είναι αρκετά.

Δείτε εδώ πώς μπορείτε να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα στολίδια από τσόχα. Εναλλακτικά, εδώ μπορείτε να δείτε πώς θα φτιάξετε χριστουγεννιάτικες κάλτσες για το τζάκι.

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από πλαστελίνη

Για τα παιδιά μικρότερων ηλικιών, το πλάσιμο πλαστελίνης είναι μία αγαπημένη δραστηριότητα. Μεταξύ άλλων, με αυτό το εύπλαστο υλικό, τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν ευφάνταστες κατασκευές εμπνευσμένες από τα Χριστούγεννα. Δείτε εδώ και πάρτε ιδέες.

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικες κατασκευές από πλαστικά πιατάκια

Δείτε εύκολες χειροτεχνίες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά, αξιοποιώντας υλικά που ήδη έχετε όπως πλαστικά πιατάκια, μαρκαδόρους, χαρτόνια και μερικά ακόμα υλικά, εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved