Χριστούγεννα στο σπίτι; Προτάσεις δραστηριοτήτων για γονείς και παιδιά

Δραστηριότητες για όλη την οικογένεια. 

Χριστούγεννα στο σπίτι; Προτάσεις δραστηριοτήτων για γονείς και παιδιά
pexels.com

Τους τελευταίους μήνες ο κορονοϊός έχει φέρει πολλές αλλαγές στην καθημερινότητά μας. Δύο καραντίνες, τηλεκπαίδευση, τηλεργασία και σίγουρα Χριστούγεννα πολύ διαφορετικά από τις προηγούμενες χρονιές.

Τα Χριστούγεννα όμως είναι η αγαπημένη γιορτή του χρόνου και δεν πρέπει να αφήσουμε τίποτα και κανέναν να μας στερήσει τις όμορφες γιορτινές στιγμές.

Εάν κι εσείς περνάτε τη σημερινή ημέρα στο σπίτι οικογενειακά, βρήκαμε όμορφες και άκρως χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για να απολαύσετε όλοι μαζί.

Χριστουγεννιάτικο πρωινό

Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε τη σημερινή ημέρα είναι ένα γιορτινό πρωινό. Αφιερώστε λίγο παραπάνω χρόνο στην κουζίνα και ετοιμάστε με τα παιδιά pancakes που θα διακοσμήσουν τα ίδια.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί δέκα χριστουγεννιάτικα pancakes με φρούτα εποχής που θα λατρέψετε όλοι στο σπίτι.



Φτιάξτε χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες

Οι χειροτεχνίες είναι μία αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών με πολλά οφέλη για την ανάπτυξή τους. Αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο που έχετε σήμερα και κατασκευές εμπνευσμένες από τα Χριστούγεννα. Τις τελευταίες εβδομάδες, σας έχουμε δείξει πολλές χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά. Δείτε τις όλες εδώ.

Παίξτε κλασικά και αγαπημένα παιχνίδια

Από τα πιο κλασικά παιχνίδια, είναι η παντομίμα και η κρεμάλα. Γιατί λοιπόν να μην τα παίξετε και σήμερα προσαρμόζοντάς τα στο κλίμα των ημερών;

Για παράδειγμα μπορείτε να παίξετε παντομίμα με χριστουγεννιάτικες ταινίες ή τραγούδια και αντίστοιχα κρεμάλα με λέξεις που σχετίζονται με τα Χριστούγεννα και τις μέρες των γιορτών.

Δείτε όλοι μαζί μία χριστουγεννιάτικη ταινία

Τα Χριστούγεννα έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης και για τους κινηματογραφιστές και υπάρχουν πολλές ταινίες που μπορείτε να δείτε σήμερα με τα παιδιά. H λίστα είναι μεγάλη, κάποιες από τις πιο διαχρονικές είναι οι: "Μόνος στο σπίτι", "Πολικό εξπρές", "Κατεργάρης των Χριστουγέννων"

Διοργανώστε ένα χριστουγεννιάτικο κυνήγι θησαυρού

Κρύψτε χριστουγεννιάτικα στολίδια σε διάφορα σημεία του σπιτιού και σκεφτείτε μερικούς εύκολους γρίφους για να καθοδηγήσετε τα παιδιά. Εάν τα βρουν όλα, ορίστε ένα έπαθλο όπως ένα extra μικρό δωράκι κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ένα παιχνίδι κατάλληλο για όλη την οικογένεια που θα ενθουσιάσει τα μικρά σας και θα τα απασχολήσει για ώρα.

Διαβάστε χριστουγεννιάτικα παραμύθια

Τα παιδιά λατρεύουν τα παραμύθια και αυτά που έχουν λίγη από τη μαγεία των Χριστουγέννων, είναι από τα αγαπημένα τους. Με αφορμή τη σημερινή ημέρα διαβάστε χριστουγεννιάτικα παραμύθια και ταξιδέψτε σε κόσμους μαγικούς. Εάν δεν έχετε χριστουγεννιάτικα παραμύθια στη βιβλιοθήκη σας, μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο ή να ακούσετε από το YouTube.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved