Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά;

Iδέες και προτάσεις για διασκεδαστικό και δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά. 

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά;

Πρωινό ξύπνημα, διαβάσματα, εξωσχολικές δραστηριότητες είναι μόνο μερικά από τα νέα δεδομένα της καθημερινής μας ρουτίνας, μετά το άνοιγμα των σχολείων ένα μήνα πριν.

Μία ακόμα εβδομάδα όμως έφτασε στο τέλος της και το επόμενο διήμερο είναι λίγο πιο χαλαρό, χωρίς τόσες πολλές υποχρεώσεις και με περισσότερο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μας. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν το Σαββατοκύριακο για να απασχολήσετε και να περάσετε ευχάριστο χρόνο με τα μικρά σας;

Πειράματα για παιδιά

Τα πειράματα είναι μία διασκεδαστική δραστηριότητα για παιδιά με πολλά οφέλη για την ανάπτυξή τους. Κάνοντας πειράματα, τα παιδιά διευρύνουν τις γνώσεις τους, μαθαίνουν να παρατηρούν, να προσέχουν τις λεπτομέρειες και εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες.

Πολλά πειράματα μπορούν να γίνουν εύκολα, γρήγορα με απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.Τι σας προτείνουμε λοιπόν να κάνετε το Σαββατοκύριακο;

Πείραμα με μπαλόνι και πορτοκάλι

Ένα πολύ εύκολο πείραμα για το οποίο θα χρειαστείτε μόνο δύο υλικά: ένα πορτοκάλι και ένα μπαλόνι. Πώς η σύσταση της φλούδας του πορτοκαλιού μπορεί να κάνει ένα μπαλόνι να σκάσει; Δείτε εδώ τι πρέπει να κάνετε.

Πείραμα με νερό, ποτήρια και ένα μπαλάκι

Για το συγκεκριμένο πείραμα θα χρειαστείτε λίγο νερό, δύο ποτήρια κι ένα μπαλάκι του πινγκ-πονγκ. Τα δύο ποτήρια μοιάζουν αρκετά, το ένα όμως έχει μία μικρή τρύπα στο κάτω μέρος, εξού και η διαφορετική διάδραση με το νερό και το μπαλάκι που θα διαπιστώσετε κι εσείς. Δείτε πώς θα το κάνετε εδώ.

Εντυπωσιακές ζωγραφιές με την παλάμη του χεριού

Ο φθινοπωρινός καιρός δεν επιτρέπει πάντα τις βόλτες εκτός σπιτιού και αυτά τα απογεύματα, η ζωγραφική είναι κατάλληλη δραστηριότητα για να απασχολήσετε τα παιδιά στο σπίτι και να περάσετε δημιουργικό χρόνο μαζί τους.

Εάν το μικρό σας έχει βαρεθεί να φτιάχνει συνέχεια σπιτάκια και ανθρωπάκια, δείτε εδώ πώς θα δημιουργήσετε εντυπωσιακές ζωγραφιές εύκολα και γρήγορα, χρησιμοποιώντας την παλάμη του χεριού σας.

Το νερό που αλλάζει χρώμα

Τα παιδιά λατρεύουν τα αυτοσχέδια παιχνίδια, καθώς μέσα από αυτά ανακαλύπτουν τη χαρά του να δημιουργούν, μαθαίνουν να παρατηρούν και να σκέφτονται. Η δική μας πρόταση για το ερχόμενο διήμερο είναι ένα εύκολο και εντυπωσιακό αυτοσχέδιο παιχνίδι. Δείτε εδώ πώς πέντε μπουκάλια με νερό μπορούν να αλλάξουν χρώμα με μία κίνηση.

xeirotexnies gia paidia

Χειροτεχνίες με φύλλα εμπνευσμένες από το φθινόπωρο

Φτιάξτε με τα παιδιά σας ξεχωριστές κατασκευές, εμπνευσμένες από την εποχή που διανύουμε, το φθινόπωρο. Δείτε εδώ πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τα κίτρινα φύλλα των δέντρων και να φτιάξετε εντυπωσιακές χειροτεχνίες που μπορούν να διακοσμήσουν το παιδικό δωμάτιο, το σαλόνι και κάθε άλλο χώρο του σπιτιού.

Φτιάξτε ένα αυτοσχέδιο μουσικό όργανο

Ένα αυτοσχέδιο μουσικό όργανο που μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα κι εσείς και που σίγουρα θα ενθουσιάσει τα παιδιά, είναι το rainstick, ή όπως το λέμε στα ελληνικά, το ξύλο της βροχής.

Το ξύλο της βροχής είναι ένα παραδοσιακό χιλιανό όργανο, που παίζεται από τους Ινδιάνους Ντιακίτα. Είναι αρχαία κατασκευή, μερικώς γεμάτη με σπόρους, ενώ ανήκει στην ίδια κατηγορία με τις γνωστές σε όλους μας μαράκες. Πώς μπορείτε να φτιάξετε λοιπόν το δικό σας ξύλο της βροχής; Δείτε εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved