DIY - Το αυτοσχέδιο μουσικό όργανο που θα ενθουσιάσει τα παιδιά

Αυτό το μουσικό όργανο θα το λατρέψει κάθε παιδί.

DIY - Το αυτοσχέδιο μουσικό όργανο που θα ενθουσιάσει τα παιδιά

Η μουσική, αποδεδειγμένα, έχει πολλά οφέλη για την ανάπτυξη των παιδιών. Ακούγοντας μουσική, τα παιδιά χαλαρώνουν, εκφράζονται, ενισχύουν τη δημιουργικότητά τους και τη φαντασία τους. Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς, η μουσική συμβάλλει θετικά στην κοινωνικότητα των παιδιών, διεγείρει τον εγκέφαλο και ενισχύει την αυτοπεποίθησή τους.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εντάξουμε τη μουσική στην καθημερινότητα των παιδιών κι ένας από αυτούς είναι η δημιουργία αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων στο σπίτι.

Ένα αυτοσχέδιο μουσικό όργανο που μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα κι εσείς και που σίγουρα θα ενθουσιάσει τα παιδιά, είναι το rainstick, ή όπως το λέμε στα ελληνικά, το ξύλο της βροχής.

Το ξύλο της βροχής είναι ένα παραδοσιακό χιλιανό όργανο, που παίζεται από τους Ινδιάνους Ντιακίτα. Είναι αρχαία κατασκευή, μερικώς γεμάτη με σπόρους, ενώ ανήκει στην ίδια κατηγορία με τις γνωστές σε όλους μας μαράκες.

Πώς μπορείτε να φτιάξετε λοιπόν το δικό σας ξύλο της βροχής;

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τα υλικά που θα χρειαστείτε, καθώς και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε βήμα-βήμα.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved