Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά;

Iδέες και προτάσεις για διασκεδαστικό και δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά. 

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά;

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Πρωινό ξύπνημα, διαβάσματα, εξωσχολικές δραστηριότητες είναι μόνο μερικά από τα νέα δεδομένα της καθημερινής μας ρουτίνας, μετά το άνοιγμα των σχολείων τρεις εβδομάδες πριν.

Το Σαββατοκύριακο όμως είναι ένα διήμερο λίγο πιο χαλαρό, χωρίς τόσες πολλές υποχρεώσεις και με περισσότερο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μας. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν το ερχόμενο διήμερο για να απασχολήσετε και να περάσετε ευχάριστο χρόνο με τα μικρά σας;

#BackTo School κατασκευές - Φτιάξτε το δικό σας unicorn τετράδιο

Μολύβια, τετράδια, στυλό, μαρκαδόροι. Κάθε χρόνο τα παιδιά ενθουσιάζονται με τα καινούρια τους αποκτήματα. Εμείς για αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε να φτιάξετε το δικό σας τετράδιο-μονόκερο που σίγουρα θα λατρέψει το μικρό σας. Δείτε πώς εδώ.

Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε ζωάκια origami

Οι κατασκευές origami έχουν τις ρίζες τους στην Ιαπωνία και η ονομασία τους προέρχεται από τις λέξεις «όρι» και «κάμι» που σημαίνουν δίπλωμα χαρτιού. Ό,τι και να φτιάξετε το μόνο που χρειάζεστε είναι μία κόλλα χαρτί, την οποία διπλώνετε με συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να δώσετε το σχήμα που θέλετε χωρίς τη χρήση ψαλιδιού και κόλλας. Δείτε πώς θα φτιάξετε εντυπωσιακά ζωάκια από χαρτί εδώ.

«Τι κρύβεται στο κουτί;» - Ένα αισθητηριακό παιχνίδι για παιδιά

Τα αισθητηριακά παιχνίδια ή αλλιώς παιχνίδια αισθήσεων είναι όλα τα παιχνίδια που έχουν σχέση με τις πέντε αισθήσεις, την ακοή, την όσφρηση, τη γεύση, την αφή και την όραση. Τα συγκεκριμένα παιχνίδια έχουν την κατάλληλη μέθοδο για να παρακινήσουν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τις αισθήσεις τους, κάτι που έτσι και αλλιώς κάνουν ήδη από τη βρεφική τους ηλικία. Η δική μας πρόταση για το επόμενο διήμερο είναι ένα κλασικό παιχνίδι για το οποίο θα χρειαστείτε μόνο μία κούτα ένα ψαλίδι και μερικά ακόμα υλικά. Δείτε πώς θα το παίξετε εδώ.

Ζωγραφίζοντας το φθινόπωρο - Υπέροχες χρωμοσελίδες για παιδιά

Τα παιδιά λατρεύουν τη ζωγραφική και ειδικά τη θεματική ζωγραφική. Δώστε τους μαρκαδόρους, ξυλομπογιές ακόμη και νερομπογιές για να χρωματίζουν τις χρωμοσελίδες που μπορείτε να δείτε εδώ. Μήλα, κολοκύθες, διάφορα φύλλα, δέντρα, βροχή, ομπρέλες, φθινοπωρινά τοπία είναι μόνο μερικά από όλα εκείνα που θα έχουν τη δυνατότητα να ζωγραφίσουν τα παιδιά σας το Σαββατοκύριακο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved