«Τι κρύβεται στο κουτί;» - Ένα αισθητηριακό παιχνίδι για παιδιά

Με αυτό το παιχνίδι, το μικρό σας όχι μόνο θα εξασκήσει την αίσθηση της αφής, αλλά παράλληλα θα διασκεδάσει.

«Τι κρύβεται στο κουτί;» - Ένα αισθητηριακό παιχνίδι για παιδιά

Τα αισθητηριακά παιχνίδια ή αλλιώς παιχνίδια αισθήσεων είναι όλα τα παιχνίδια που έχουν σχέση με τις πέντε αισθήσεις, την ακοή, την όσφρηση, τη γεύση, την αφή και την όραση.

Τα συγκεκριμένα παιχνίδια έχουν την κατάλληλη μέθοδο για να παρακινήσουν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τις αισθήσεις τους, κάτι που έτσι και αλλιώς κάνουν ήδη από τη βρεφική τους ηλικία.

Η πρότασή μας για σήμερα είναι ένα κλασικό και άκρως διασκεδαστικό παιχνίδι που μπορείτε να παίξετε κι εσείς με το μικρό σας στο σπίτι. Τα μόνα που θα χρειαστείτε είναι μία χάρτινη κούτα, ένα ψαλίδι και διάφορα αντικείμενα.

Πώς παίζετε:

Βρείτε μία χάρτινη κούτα και κάντε στις δύο πλευρές τις απο μία τρύπα, τέτοιο μέγεθος ώστε να περνάνε τα χέρια του μικρού σας. Έπειτα, τοποθετήστε την πάνω σε ένα τραπέζι με το κάτω μέρος να είναι από την πλευρά που θα κάτσει το παιδί σας. Τοποθετήστε στο εσωτερικό της αντικείμενα με διαφορετικά μεγέθη και υφές. Στη συνέχεια ζητήστε από το μικρό σας να βάλει τα χέρια του μέσα από την κάθε τρύπα και χρησιμοποιώντας την αίσθηση της αφής, να βρει τι είναι το κάθε αντικείμενο.

Δείτε πώς ακριβώς παίζετε το συγκεκριμένο παιχνίδι, στο βίντεο που ακολουθεί.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved