Μεταμορφώστε το μπαλκόνι σας: 10 ιδέες για να το διακοσμήσετε

Μικρό, μεγάλο, φωτεινό ή όχι, υπάρχουν δεκάδες ιδέες διακόσμησης για το μπαλκόνι σας. 

Μεταμορφώστε το μπαλκόνι σας: 10 ιδέες για να το διακοσμήσετε
Bigstock

Την άνοιξη και το καλοκαίρι το μπαλκόνι είναι ο αγαπημένος χώρος του σπιτιού. Εκεί θα πιείτε τον πρωινό σας καφέ ή θα χαλαρώσετε αργά το απόγευμα ή το βράδυ.

Ακόμα κι αν δεν έχετε θέα ή είναι μικρό, το μπαλκόνι με την κατάλληλη διακόσμηση μπορεί να μετατραπεί σε όαση χαλάρωσης.

https://www.instagram.com/p/C5Scpr4tdCy/

Ανοιξιάτικη διακόσμηση για το μπαλκόνι: 10 όμορφες ιδέες

Έπιπλα βεράντας

Δεν χρειάζεται να τα αντικαταστήσετε, απλά βάψτε τα. Αν είναι μεταλλικά μπορείτε να κάνετε συνδυασμούς χρωμάτων αν είναι ξύλινα, επιλέξτε ένα τόνο κοντά στο φυσικό τους χρώμα.

https://www.instagram.com/reel/C4SSU4xN9Tj/
https://www.instagram.com/p/C5TBvjRIJ0U/

Δάπεδο

Αν τα παιδιά είναι μικρά και θέλετε να παίζουν στο μπαλκόνι, μπορείτε να στρώσετε τεχνητό γρασίδι ή να τοποθετήσετε παζλ δαπέδου που είναι αποσπώμενα και πλένονται.

https://www.instagram.com/p/C4gHo0VNp0b/
https://www.instagram.com/reel/C5h_Q3oM-ZQ/

Γλάστρες

Ανάλογα με το μέγεθος του μπαλκονιού τοποθετήστε γλάστρες με λουλούδια όπως η βουκαμβίλια. Για να εξοικονομήσετε χώρο, κρεμάστε μερικά γλαστράκια ή τοποθετήστε τα στον τοίχο.

https://www.instagram.com/reel/C3sB4yMvIM0/
https://www.instagram.com/p/CwUpbWArnrp/

Διαχωριστικά

Για να κρατάτε μακριά τα αδιάκριτα βλέμματα, εκτός από την τέντα θα βρείτε στην αγορά μια μεγάλη ποικιλία διαχωριστικών σε διάφορα σχέδια. Σε ορισμένα από αυτά μπορείτε να έχετε και αναρριχώμενα φυτά.

https://www.instagram.com/p/CmfXnQTv31p/

Μυρωδικά

Δενδρολίβανο, θυμάρι, δυόσμος, βασιλικός είναι μυρωδικά που κρατούν τα κουνούπια μακριά και παράλληλα τα χρησιμοποιείτε στην κουζίνα. Επίσης τα περισσότερα είναι ανθεκτικά και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση.

https://www.instagram.com/p/C4ksc-5Pcr0/

Φωτισμός

Μαζί με τα φυτά ο φωτισμός είναι το Α και το Ω της διακόσμησης του μπαλκονιού. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε φαναράκια, κεριά, φωτιζόμενες γιρλάντες, φωτάκια LED, που δημιουργούν στη βεράντα σας μια ζεστή και ρομαντική ατμόσφαιρα.

https://www.instagram.com/p/Cyvzp4WNmcp/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved