Διακόσμηση μπαλκονιού: Πέντε ανθεκτικά φυτά για το καλοκαίρι

Ποια φυτά αντέχουν στη ζέστη του καλοκαιριού και αξίζουν μία θέση στο μπαλκόνι σας;

Διακόσμηση μπαλκονιού: Πέντε ανθεκτικά φυτά για το καλοκαίρι

Ανθεκτικά φυτά για μπαλκόνι  σας. 

Bigstock

Το φυτά δίνουν ζωντάνια και χρώμα στο μπαλκόνι και μπορούν πραγματικά να μεταμορφώσουν τον χώρο, μετατρέποντάς τον σε μία πράσινη όαση.

Υπάρχουν πολλών ειδών φυτά που μπορείτε να βάλετε στο μπαλκόνι σας. Από τα πιο βολικά σίγουρα είναι τα πιο ανθεκτικά, εκείνα δηλαδή που δεν θέλουν συχνό πότισμα και αντέχουν στον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Παρακάτω πέντε από αυτά.

Γεράνι

gerani.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / amorfati__only

Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι οι γιαγιάδες μας είχαν γλάστρες με γεράνια στα μπαλκόνια τους. Τα γεράνια ή μολόχες όπως λέγονται και αλλιώς, ανθίζουν από την άνοιξη μέχρι και το φθινόπωρο. Χρειάζεται πότισμα δύο φορές την εβδομάδα και ανθίζει σε ηλιόλουστα σημεία.

Μπλε γιασεμί ή αλλιώς πλουμπάγκο

https://www.instagram.com/p/CtzFnyIsi5h/

Χαρακτηριστικό του είναι τα μπλε άνθη του και το πλούσιο καταπράσινο φύλλωμά του. Το μπλε γιασεμί ανθίζει γρήγορα και χρειάζεται ήλιο για να ευδοκιμήσει. Είναι επίσης ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίας.

Ιβίσκος

iviskos.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / yannu.1223

Είναι από τα πιο δημοφιλή φυτά του καλοκαιριού και φτιαγμένο για να αντέχει τον ήλιο και τις θερμοκρασίες του μεσογειακού καλοκαιριού. Ο ιβίσκος χρειάζεται πότισμα κάθε τρεις μέρες, ωστόσο είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και χρειάζεται ήλιο για να ανθίσει.

Μαργαρίτες

mpalkoni futa kalokairi 7

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Wellington Carvalho

Οι μαργαρίτες είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και χρειάζονται πότισμα κάθε τρεις με τέσσερις ημέρες. Είναι ένα φυτό ιδανικό και για την εποχή αλλά και για κάθε είδους μπαλκόνι.

Γαρυφαλλιά

https://www.instagram.com/p/CONq_YRH1Ry/

Υπάρχουν γαρυφαλλιές με άνθη σε διάφορα χρώματα. Είναι ένα φυτό κλασικό και ανθεκτικό, παντός καιρού και εποχής. Το καλοκαίρι χρειάζεται πότισμα κάθε δύο μέρες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved