Μυρωδικά στο μπαλκόνι - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Σας φαίνεται και εσάς πως το φαγητό που έχει παρασκευαστεί με δικά μας υλικά, για τα οποία έχουμε οι ίδιοι κοπιάσει, είναι πάντοτε πιο νόστιμο; 

Μυρωδικά στο μπαλκόνι - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Σκεφτείτε μια μπριζόλα ριγανάτη με ρίγανη που έχουμε περιποιηθεί σε ένα γλαστράκι στο μπαλκόνι μας. Αντίστοιχα, οι πατάτες φούρνου γίνονται η ιδανικότερη γαρνιτούρα για τα ψητά μας όταν απλά προσθέσουμε στο ταψί φρέσκο δενδρολίβανο.

Γιατί λοιπόν να μην επενδύσετε στα αγαπημένα σας μυρωδικά φτιάχνοντας ένα μικρό κηπάκι στη βεράντα σας; Πιστέψτε με, είναι ένα πολύ απλό εγχείρημα.

Το πρώτο βήμα είναι να προμηθευτείτε μυρωδικά σε μορφή σπόρων ή να τα πάρετε έτοιμα από ένα φυτώριο. Θα χρειαστείτε μερικά γλαστράκια ή ζαρντινιέρες για να γίνει η μεταφύτευση και φυσικά το κατάλληλο χώμα. Αυτό ήταν όλο!

Από εκεί και πέρα, σειρά παίρνει η φροντίδα τους. Τα πιο πολλά αρωματικά φυτά θα πρέπει να μην βρίσκονται σε βορινό μπαλκόνι, καθώς είναι ευαίσθητα και το κρύο με τον δυνατό αέρα μπορεί να τα καταστρέψει. Για τα περισσότερα, η καλύτερη περίοδος για να γίνει η μεταφύτευση είναι μέσα στην άνοιξη ή στις αρχές του φθινοπώρου, όταν δηλαδή οι περιβαλλοντικές συνθήκες είναι πιο ήπιες. Όσον αφορά το πότισμά τους, κατά γενικό κανόνα τα αρωματικά φυτά δεν απαιτούν πάρα πολύ νερό. Μία με δύο φορές την εβδομάδα το χειμώνα και δύο με τρεις το καλοκαίρι είναι συνήθως επαρκείς για τα περισσότερα, ωστόσο καλό είναι να συμβουλευτούμε έναν κηπουρό που γνωρίζει όλα τα μυστικά της σωστής περιποίησης των φυτών. Ένας πρακτικός τρόπος να καταλάβουμε αν τα μυρωδικά μας χρειάζονται πότισμα είναι να τσεκάρουμε αν είναι στεγνό το χώμα τους. Αν είναι ακόμα νωπό, αποφεύγουμε να ρίξουμε επιπλέον νερό γιατί μπορεί να σαπίσουν οι ρίζες τους.

Και αφού είπαμε μερικά πραγματάκια, πάμε να δούμε και ποια είναι τα μυρωδικά που προτείνω να φυτέψετε στο μπαλκόνι σας.

Διαβάστε περισσότερα στο Akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved