Σαλόνι: Tips για να ανανεώσετε τη διακόσμηση χωρίς πολλά χρήματα

Μία ανανέωση στο σαλόνι δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. 

Σαλόνι: Tips για να ανανεώσετε τη διακόσμηση χωρίς πολλά χρήματα
Bigstock

Μία ανανέωση στη διακόσμηση του σαλονιού και γενικότερα του σπιτιού έχει θετική επίδραση στη διάθεσή μας. Για να κάνετε αυτήν την αλλαγή δεν χρειάζεται να δαπανήσετε μία περιουσία. Οι μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν τη διαφορά και είναι άλλωστε και αυτές που μπορείτε να κάνετε πιο άμεσα.

Αλλάξτε τα μαξιλάρια του καναπέ

Μία πρώτη αλλαγή που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι στα μαξιλάρια του καναπέ. Τολμήστε νέα χρώματα, άλλα σχήματα ή σχέδια, ακόμα και διαφορετικέ υφές. Μην φοβηθείτε να παίξετε με τους συνδυασμούς, το mix and match, είναι άλλωστε πάντα στη μόδα.

https://www.instagram.com/p/CyxpGyasw5y/

Ή το κάλυμμα

Μία ακόμα εναλλακτική είναι να αλλάξετε το κάλυμμα του καναπέ. Ανάλογα με το χρώμα και το στιλ που είχατε μέχρι τώρα, μπορείτε να δοκιμάσετε και κάτι τελείως διαφορετικό. Βέβαια, η επιλογής σας μπορεί να ακολουθήσει και την εποχή και να πάρετε ένα κάλυμμα σε φθινοπωρινό και ζεστό χρώμα.

Κρεμάστε πίνακες και κορνίζες στου τοίχους

Μπορείτε να βρείτε σχέδια έτοιμα τυπωμένα ή να τυπώσετε τα δικά σας. Οι μικρές κορνίζες έχουν και το χαμηλότερο κόστος και επίσης, επενδύοντας σε πολλές και μικρές και όχι σε λιγότερες και πιο μεγάλες, μπορείτε και πάλι να κάνετε ενδιαφέροντες συνδυασμούς.

https://www.instagram.com/p/B4c4Be0Hvc6/

Το τραπεζάκι του σαλονιού

Το τραπεζάκι του σαλονιού βρίσκεται συνήθως σε κεντρικό σημείο του σαλονιού και η όποια αλλαγή φαντάζει μεγαλύτερη από ότι μπορεί να είναι. Βάλτε ένα βάζο με λουλούδια, κεριά ή δημιουργήστε τη δική σας σύνθεση πάνω στον δίσκο, με κεριά, βιβλία, αρωματικά χώρου και άλλα διακοσμητικά.

https://www.instagram.com/p/CyiLj8psx3l/

Αλλάξτε τα έπιπλα

Είναι ο πιο ανέξοδος τρόπος να ανανεώσετε τη διακόσμηση του σαλονιού σας. Βέβαια δεν είναι εφικτός σε όλες τις περιπτώσεις. Ο χώρος θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλος και τα έπιπλα όχι ιδιαίτερα ογκώδη για να μπορεί να αλλάξει τελείως η διάταξη του χώρου.

saloni-boho.jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved