Μικρή κουζίνα: Έξυπνες λύσεις και ιδέες διακόσμησης

Ιδέες για να διακοσμήσετε την μικρή κουζίνα σας και να είναι λειτουργική.

Μικρή κουζίνα: Έξυπνες λύσεις και ιδέες διακόσμησης
Bigstock

Οι μικρές κουζίνες μπορεί να μην προσφέρουν την άνεση μιας μεγάλης κουζίνας με πολλά ντουλάπια και πάγκο, αλλά μπορούν εξίσου να είναι λειτουργικές.

Επίσης, με τις κατάλληλες διακοσμητικές πινελιές το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

https://www.instagram.com/p/CvrN1q2M5At/

Διάταξη

Η διάταξη είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σκέφτεστε πώς να σχεδιάσετε μια μικρή κουζίνα που δεν έχει χώρο. Ο Ben Burbidge, Διευθύνων Σύμβουλος της Kitchen Makers λέει χαρακτηριστικά: «Όταν ανακαινίζετε μια μικρή κουζίνα, είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη τη διάταξη ώστε να αξιοποιήσετε κάθε ίντσα της κουζίνας».

https://www.instagram.com/p/CuhNmHbO1hR/

Διακόσμηση, φωτισμός, έπιπλα

«Η παλιά συμβουλή να θεωρείτε το ψυγείο, τον φούρνο και τον νεροχύτη ως σημεία σε ένα τρίγωνο και να διασφαλίζετε ότι η απόσταση μεταξύ τους δεν είναι πολύ περιορισμένη ισχύει ακόμη», αναφέρει ο Ben Burbidge ο οποίος εστιάζει στο πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα χρώματα αλλά και τα υλικά στην κουζίνα. «Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε καθρέφτες ή ανοιχτόχρωμες πιτσιλιές με ανακλαστικές ιδιότητες για να κάνετε το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερο. Όσον αφορά τους συνδυασμούς χρωμάτων, δεν είναι απαραίτητο να επιμείνετε σε μια φωτεινή παλέτα σε μικρές κουζίνες, επομένως μην φοβάστε να χρησιμοποιήσετε έντονα χρώματα».

https://www.instagram.com/p/Cvbq7A7qL0e/

Ξύλο και χρώμα

Τα ξύλινα δάπεδα προσδίδουν ζεστασιά και δένουν υπέροχα με τα λευκά ντουλάπια . Θα μπορούσατε πάντα να ενσωματώσετε μερικά ανοιχτά ράφια και να προσθέσετε χρώμα με φυτά ή χρωματιστά πιάτα και μπολ. Ο φωτισμός με ζεστούς τόνους θα κάνει την κουζίνα να αποπνέει θαλπωρή.

https://www.instagram.com/p/CRMkBc8FJ4H/
https://www.instagram.com/p/Cx92zk9MgIn/

Ψηλά ντουλάπια

Τα ψηλά ντουλάπια είναι πρακτικά ιδιαίτερα σε μικρή κουζίνα και δεν δημιουργούν «ασφυξία» στον χώρο.

https://www.instagram.com/p/CKJ8qkClx0Q/
https://www.instagram.com/p/CydsSXVo6vz/

Γάντζοι

Χρησιμοποιήστε τους τοίχους για να κρεμάσετε γάντζους που χρησιμοποιούνται για κούπες, κουτάλες ακόμα και μαγειρικά σκεύη.

https://www.instagram.com/p/Cm0w1tPMIPO/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved