Τα πιο συχνά λάθη που κάνετε στη διακόσμηση του καθιστικού

Λάθη στη διακόσμηση του καθιστικού που πιθανόν αγνοείτε.

Τα πιο συχνά λάθη που κάνετε στη διακόσμηση του καθιστικού
Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι στη διακόσμηση του καθιστικού Instagram @ madzia_home

Το καθιστικό είναι ο χώρος που χρησιμοποιείτε περισσότερο όταν είστε σπίτι.

Γι΄αυτό θέλετε το σαλόνι σας να είναι άνετο και λειτουργικό.

Φαίνεται όμως ότι οι περισσότεροι κάνετε ορισμένα λάθη όσον αφορά τη διακόσμηση του.

https://www.instagram.com/p/CpCWybSMeAL

Χρησιμοποιείτε πάρα πολλά μεγάλα έπιπλα

Η σχεδιάστρια Michelle Lisac λέει ότι από τα συνηθέστερα λάθη που έχει παρατηρήσει είναι τα μεγάλα έπιπλα στο σαλόνι . «Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι χρειάζονται τον τεράστιο γωνιακό καναπέ, την πολυθρόνα, το τραπεζάκι σαλονιού αλλά και το βοηθητικό τραπεζάκι. Όμως ακόμα κι αν το καθιστικό είναι μεγάλο, δεν χρειάζονται όλα τα έπιπλα».

Αντίθετα, η Lisac συνιστά να μη γεμίζετε υπερβολικά το δωμάτιο με ογκώδη κομμάτια που δεν χρειάζεστε ή δεν χρησιμοποιείτε.

https://www.instagram.com/p/CpCXJPhM6Xi

Δεν έχετε αρκετά καθίσματα

Όσον αφορά τα έπιπλα, η ποσότητα και η ποικιλία των κομματιών είναι σημαντική. Για τη σχεδιάστρια Kendall Wilkinson , η μη παροχή αρκετών θέσεων στο σαλόνι σας είναι ένα συνηθισμένο λάθος που συχνά οδηγεί σε μια διάταξη που δεν είναι πραγματικά λειτουργική για την οικογένεια και τους επισκέπτες.

Δεν αλλάζετε τα διακοσμητικά στους τοίχους

Εάν δεν αλλάζετε τα έργα τέχνης στο σαλόνι σας σε τακτική βάση, η σχεδιάστρια Gabrielle Santiago λέει ότι χάνετε την ευκαιρία να ανανεώσετε το χώρο σας οικονομικά και έξυπνα. Προτείνει λοιπόν να αλλάζετε τα έργα τέχνης και τις κορνίζες σας όσο πιο συχνά μπορείτε. Μια έξυπνη λύση είναι να αντικαταστήστε τις φωτογραφίες στις υπάρχουσες κορνίζες του σαλονιού. Το παν είναι να βλέπετε αυτό που έχετε διαφορετικά ή σε ένα ελαφρώς διαφορετικό διακοσμητικό πλαίσιο.

https://www.instagram.com/p/CpCN5AjIH1V

Αγοράζετε έπιπλα που δεν αντέχουν

Η σχεδιάστρια Marie Flanigan λέει ότι πολύ συχνά βλέπει ιδιοκτήτες σπιτιού να αγοράζουν έπιπλα σαλονιού χωρίς να εστιάζουν στην ποιότητα και την αντοχή τους. Και δεν αναφέρετε μόνο στο ξύλο αλλά και στην επένδυση και τα φινιρίσματά τους. «Διαθέστε χρόνο για να διαλέξετε κομμάτια που θα έχετε για χρόνια», προσθέτει.

Με πληροφορίες από το apartmenttherapy.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved