Πώς να διακοσμήσετε τις κάλτσες στο τζάκι; Εμπνευστείτε από το Instagram

Το έθιμο με τις χριστουγεννιάτικες κάλτσες και ιδέες για να στολίσετε τις δικές σας στο σπίτι.

Πώς να διακοσμήσετε τις κάλτσες στο τζάκι; Εμπνευστείτε από το Instagram
Unsplash.com / Donna Spearman

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού περιλαμβάνει το στολισμένο δέντρο, φωτάκια σε διάφορα σημεία του σπιτιού, γιρλάντες, χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και φυσικά κάλτσες χουχουλιάρικες κρεμασμένες στο τζάκι.

Το έθιμο

Οι χριστουγεννιάτικες κάλτσες δεν είναι μόνο διακοσμητικές. Σύμφωνα με έθιμο χωρών της Βόρειας Ευρώπης, είναι οι κάλτσες μέσα στις οποίες ο Άγιος Βασίλης, αφήνει δώρα και παιχνίδια για τα παιδιά. Συνήθως τοποθετούνται στο τζάκι, ενώ άλλοι τις κρεμάνε στο δέντρο ή δίπλα στην εξώπορτα.

Σύμφωνα με την παράδοση, το έθιμο αυτό ξεκίνησε σε ένα σπίτι που ζούσε ένας πατέρας με τις τρεις κόρες του. Οι δουλειές του πατέρα δεν πήγαιναν καλά και αναγκάστηκαν να μετακομίσουν σε ένα σπίτι μικρότερο και πιο παλιό. Όταν έφτασαν τα κορίτσια σε ηλικία γάμου, εκείνος δεν μπορούσε να τα προικίσει και τότε ο Άγιος Βασίλης έκανε το θαύμα του. Το βράδυ των Χριστουγέννων που η οικογένεια είχε κοιμηθεί, τοποθέτησε από ένα πουγκί με χρυσό στις κάλτσες των κοριτσιών τις οποίς είχαν βάλει κοντά στο τζάκι με άλλα ρούχα για να στεγνώσουν. Το επόμεν πρωί, τα κορίτσια ξύπνησαν και είδαν έκπληκτα τον χρυσό. Από τότε η ζωή τους άλλαξε.

Η ιστορία αυτή, διαβάζουμε στο wikipedia.org, προέρχεται από την λαογραφική παράδοση σχετικά με τη ζωή του Αγίου Νικολάου, ο οποίος ωστόσο, μετετράπη στον χαρακτήρα του Αϊ Βασίλη στην δυτική παράδοση.

https://www.instagram.com/p/ClmIw_SPfS9

Τρόποι να διακοσμήσετε τις κάλτσες σας στο τζάκι

Το έθιμο με τις κάλτσες στο τζάκι είναι διασκεδαστικό για τα παιδιά.

Εκτός από τα δώρα των Χριστουγέννων μπορείτε ένα βάζετε κάθε τόσο για όσο διαρκούν οι γιορτές, κάποιο γλυκάκι ή μικρό δωράκι για να το βρίσκει το παιδί.

Όσο για τις κάλτσες, στην αγορά μπορείτε να βρείτε κάλτσες χουχουλιάρικες, κάλτσες πολύχρωμες, κάλτσες μίνιμαλ.

Στο Instagram υπάρχουν ευφάνταστες ιδέες και παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει κάποιες από τις αγαπημένες μας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved