Διακόσμηση κουζίνας: Tips και ιδέες για τους λάτρεις του vintage στιλ

Είστε vintage lovers; Ιδέες για να φέρετε αέρα άλλης εποχής στην κουζίνας σας.

Διακόσμηση κουζίνας: Tips και ιδέες για τους λάτρεις του vintage στιλ
Instagram / southernconch57

Σας αρέσουν τα παλιά αντικείμενα και ό,τι έχει να κάνει με το παρελθόν; Το vintage στιλ στη διακόσμηση του σπιτιού έχει πολλούς υποστηρικτές και μπορείτε να το εφαρμόσετε σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό το vintage στιλ είναι διαφορετικό από ότι το ρετρό: και τα δύο αφορούν μία αισθητική άλλης εποχής, το vintage στιλ όμως αναφέρεται σε στοιχεία διακόσμησης πολύ πιο παλιά.

Χαρακτηριστικά της vintage διακόσμησης είναι:

  • Ξύλινο πάτωμα
  • Φυσικά υλικά σε έπιπλα και διακοσμητικά όπως ξύλο, σίδερο, πέτρα
  • Έπιπλα μεγάλα, ογκώδη με ιδιαίτερες λεπτομέρειες (σκαλίσματα χερούλια κτλ)
  • Κουρτίνες βαριές μονόχρωμες ή φλοράλ

Vintage στιλ διακόσμησης στην κουζίνα – Tips και ιδέες

To μυστικό στη vintage διακόσμηση είναι η ισορροπία. Δεν χρειάζεται όλα τα έπιπλα ή τα διακοσμητικά να είναι vintage. Αντιθέτως ένας συνδυασμός μοντέρνων και παλιώςν στοιχείων θα έχει σαν αποτέλεσμα έναν καλαίσθητο χώρο, άνετο και λειτουργικό.

Τι μπορείτε να κάνετε στην κουζίνα σας;

Αλλάξτε το τραπέζι

Εάν έχετε τραπέζι στην κουζίνα, είτε είναι αυτόνομο δωμάτιο είτε ενιαίο με το σαλόνι, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ένα έπιπλο vintage που θα πρέπει να ταιριάζει στον χώρο. Μπορείτε επίσης να το συνδυάσετε με vintage καρέκλες διαφορετικές μεταξύ τους για να έχετε ένα πιο παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα.

https://www.instagram.com/p/Cd5mDtsLJ4H

Επιλέξτε vintage αντικείμενα και σκεύη

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και αυτό ισχύει και σε αυτή την περίπτωση. Επιλέξτε vintage πιάτα, ποτήρια και άλλα σκεύη, κάποια από τα οποία μπορείτε να διακοσμήσετε και στα ράφια ή τον πάγκο της κουζίνας.

https://www.instagram.com/p/CdT6X2kqVwN

Αλλάξτε το φωτιστικό

Εάν δεν θέλετε να αλλάξετε έπιπλα, εκτός από τα vintage διακοσμητικά μπορείτε να αλλάξετε το φωτιστικό της κουζίνας και να βάλετε έναν πολυέλαιο που είναι και το σήμα κατατεθέν της τότε εποχής.

https://www.instagram.com/p/Cgkz5TIpOtU

Επιλέξτε ένα vintage χαλί

Τη διαφορά στη διακόσμηση του σπιτιού μπορεί να κάνει και ένα vintage χαλί σε διαστάσεις και χρώματα που ταιριάζουν στην κουζίνα σας. Ό,τι πρέπει για την εποχή αυτή πυ έχουν ξεκινήσει τα πρώτα κρύα.

https://www.instagram.com/p/Cjdo6Q1JdsU
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved