Pampas grass: Το κομψό φυτό που θα ανανεώσει τους χώρους του σπιτιού σας

  • Τι είναι το pampas grass;
  • Ιδέες διακόσμησης σε όλο το σπίτι
Pampas grass: Το κομψό φυτό που θα ανανεώσει τους χώρους του σπιτιού σας

Το pampas grass είναι αρκετά δημοφιλές τα τελευταία χρόνια και όχι άδικα. Είναι ιδιαίτερο, όμορφο, κομψό και boho συνάμα, και μπορεί να δώσει μία ιδιαίτερη πινελιά στη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Ποιο είναι όμως το φυτό αυτό;

Σίγουρα το έχετε δει σε Instagram ή Pinterest. Είναι χνουδωτό σε μπεζ, λευκό, ροζ ή άλλες αποχρώσεις, με εντυπωσιακά φύλα που θυμίζουν φτερά. Θεωρείται μεγάλη τάση στη διακόσμηση του σπιτιού, ενώ πολλοί το επιλέγουν και για τη διακόσμηση γάμου, πάρτι κ.α.

Το pampas grass πήρε το όνομά του από τις Πάμπες της Αργεντινής (έτσι ονομάζονται εκεί τα λιβάδια και οι πεδιάδες) και το ελληνικό του όνομα είναι γυνέριο. Μπορείτε να το βρείτε φρέσκο ή αποξηραμένο και ταιριάζει τέλεια στην boho και boho chic διακόσμηση τους σπιτιού σας. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τα pampas σε εσωτερικούς χώρους, ωστόσο μπορείτε άνετα να τα διακοσμήσετε ή να τα καλλιεργήσετε στο μπαλκόνι σας.

Pampas Grass – Ιδέες διακόσμησης

Στο τραπεζάκι του σαλονιού

Ένα έχετε την τηλεόραση ακριβώς απέναντι μπορεί να μην είναι τόσο βολικό, σίγουρα όμως θα γεμίσει και θα ζεστάνει τον χώρο. Ανάλογα με το ύψος των pampas σας, επιλέξτε και το κατάλληλο βάζο.


https://www.instagram.com/p/B_qC9HcjQbR/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στην κονσόλα του χολ

Το χολ είναι ένας χώρος που δεν σπουδαιολογούμε, μην ξεχνάτε όμως ότι είναι η πρώτη εικόνα του σπιτιού όταν κάποιος το βλέπει για πρώτη φορά. Δεν χρειάζονται πολλά πράγματα. Ένα έπιπλο, ένα βάζο με pampas και μερικά διακοσμητικά θα δημιουργήσουν ένα κομψό και φιλόξενο περιβάλλον.


https://www.instagram.com/p/CAxqRgvgYdT/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Extra boho

Μπορείτε ακόμα να δημιουργήσετε μία γωνία με pampas σε διάφορα μεγέθη. Εάν επιλέξετε τα μπεζ pampas, συνδυάστε τα με καφέ, μπεζ και πορτοκαλί βάζα για ένα ακόμα πιο boho αποτέλεσμα.


https://www.instagram.com/p/Cd9sRb2PGzP/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στην κρεβατοκάμαρα

Τα pampas ταιριάζουν σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, από την κουζίνα και το σαλόνι, μέχρι το υπνοδωμάτιο. Εκεί μπορείτε να δοκιμάσετε και κάτι πιο τολμηρό όπως είναι τα ροζ χνουδωτά φυτά…


https://www.instagram.com/p/Cd-H1qComyE/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

… ή κάτι πιο ήσυχο όπως αυτό στην παρακάτω φωτογραφία.


https://www.instagram.com/p/Cd-LDa7qcoH/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στο παράθυρο

Εάν έχετε παράθυρο με εσοχή από την μέσα πλευρά, μπορείτε να το γεμίσετε με διάφορα διακοσμητικά και φυσικά pampas.


https://www.instagram.com/p/CAzuNeODA8d/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Pampas και στο μπάνιο

Και γιατί όχι; Εάν δεν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι τόσο μεγάλο όπως είναι το παρακάτω, μπορείτε να δοκιμάσετε και μικρότερα βάζα με pampas σε κάποιο έπιπλο μπάνιου ή στον νιπτήρα.


https://www.instagram.com/p/Cd-VLINMWdu/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved