Tips για μαμάδες: Φυτά εσωτερικού χώρου για να φέρετε την άνοιξη στο σπίτι σας

  • Πέντε φυτά εσωτερικού χώρου για ανοιξιάτικη διακόσμηση στο σπίτι
  • Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη φροντίδα τους
Tips για μαμάδες: Φυτά εσωτερικού χώρου για να φέρετε την άνοιξη στο σπίτι σας

Η άνοιξη που τόσο περιμέναμε επιτέλους ήρθε. Εάν θέλετε να φέρετε την άνοιξη και μέσα στο σπίτι σας, γεμίστε το με πράσινα φυτά εσωτερικού χώρoυ που θα δώσουν χρώμα και έναν αέρα φρεσκάδας στη διακόσμησή σας. Τι να επιλέξετε; Δείτε παρακάτω τις καλύτερες επιλογές για αυτήν την εποχή.

Ανθούριο

futa esvterikou xvrou gia anoiksi 4

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / F Almousa

Το ανθούριο συμβολίζει την καλοσύνη και την ευγένεια και είναι ένα εντυπωσιακό φυτό με φύλλα σε σχήμα καρδιάς. Μπορείτε να το διατηρήσετε σε γλάστρα ή βάζο, καθώς ανήκει στα φυτά που μπορούν αναπτυχθούν και στο νερό. Τοποθετήστε το σε φωτεινό μέρος στο σπίτι και μην παραλείπετε να ξεσκονίζετε συχνά τα φύλλα του. Την άνοιξη χρειάζεται πότισμα περίπου μία φορά την εβδομάδα.

Σπαθίφυλλο

futa esvterikou xvrou gia anoiksi 3

Είναι επίσης γνωστό και ως «peace lilly», δηλαδή «κρίνος της ειρήνης». Είναι ένα από τα πιο γνωστά φυτά εσωτερικού χώρου και ταιριάζουν σε κάθε χώρο και στιλ διακόσμησης. Είναι προτιμότερο να το βάλετε σε σκιερό μέρος στο σπίτι και όπως το ανθούριο, θέλει και αυτό πότισμα περίπου μία φορά την εβδομάδα. Ποτίστε το επίσης εάν παρατηρήσετε ότι τα φύλλα του γέρνουν προς τα κάτω.

Φτέρη

futa esvterikou xvrou gia anoiksi 2

Ένα καταπράσινο φυτό που θα δώσει χρώμα και ζωντάνια στο σπίτι. Τοποθετήστε το σε φωτεινό μέρος χωρίς να χτυπούν απευθείας πάνω του οι ακτίνες του ήλιο. Επίσης, θέλει συχνό πότισμα, το καλοκαίρι κάθε δύο μέρες περίπου και την άνοιξη λιγότερο συχνά.

Σενσιβέρια

sanseveria

Πηγή φωτογραφίας: Instagram @greenwave_plants

Σύμφωνα με το Feng Shui η σενσιβέρια διώχνει την αρνητική ενέργεια και καθαρίζει το τον αέρα από τοξίνες. Είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου, δε χρειάζεται πολύ φως, ενώ πότισμα χρειάζεται μόνο μία φορά την εβδομάδα.

Ορχιδέα

futa esvterikou xvrou gia anoiksi 1

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Earl Wilcox

Το μυστικό στη φροντίδα της ορχιδέας είναι να διατηρηθούν οι ρίζες υγιείς. Τα περισσότερα είδη δε χρειάζονται απευθείας έκθεση στο φως. Όσο για το πότισμα, η καλύτερη μέθοδος είναι να βυθίσετε το γλαστράκι σε χλιαρό νερό για λίγα λεπτά και αφού στραγγίξει το νερό να το ξαναβάλετε στο κασπώ.

Με πληροφορίες από homedepot.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved