Τα καλύτερα αρωματικά φυτά για το μπαλκόνι σας την άνοιξη

  • Αρωματικά φυτά για να καλλιεργήσετε στο μπαλκόνι σας την άνοιξη.
  • Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη φροντίδα των βοτάνων σε γλάστρα;
Τα καλύτερα αρωματικά φυτά για το μπαλκόνι σας την άνοιξη
Unsplash.com / Markus Spiske

Οι λόγοι για να καλλιεργείτε τα δικά σας αρωματικά φυτά είναι πολλοί. Αρχικά θα έχετε ολόφρεσκα μυρωδικά για να χρησιμοποιείτε όποτε θέλετε στις συνταγές σας. Ως γνωστόν, στη γεύση του φαγητού, η ποιότητα των πρώτων υλικών είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. Επίσης, τα αρωματικά φυτά «πιάνουν» εύκολα και μπορείτε να έχετε γλάστρες με διάφορα βότανα χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Θα ομορφύνουν τα μπαλκόνι σας και τέλος το καλοκαίρι θα σας λύσουν τα χέρια όσον αφορά την απομάκρυνση κουνουπιών και λοιπών εντόμων.

Ποια αρωματικά φυτά να προτιμήσετε την άνοιξη; Ας δούμε αναλυτικά

Βασιλικός


https://www.instagram.com/p/CdnXjpOPhvL/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για να ανθίσει και να ευδοκιμήσει ο βασιλικός, καθώς δεν θέλει ούτε πολύ χαμηλές, αλλά ούτε και πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Προτιμήστε να έχετε τον βασιλικό σε μέρος σκιερό ή ημισκιερό και σε σημείο που να προστατεύεται από τον έντονο αέρα.

Όσον αφορά τη μεταφύτευση, θα χρειαστείτε ελαφρώς μεγαλύτερη γλάστρα από αυτήν που ήταν ο βασιλικός όταν το αγοράσατε. Το πόσο συχνά χρειάζεται μεταφύτευση ο βασιλικός εξαρτάται από την ποικιλία του βασιλικού.
Με το πότισμα χρειάζεται προσοχή. Το καλοκαίρι σίγουρα κάθε 1-2 μέρες και 2-3 την άνοιξη. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ελέγχετε εάν το χώμα έχει ξεραθεί ή εάν είναι ακόμα υγρό.

Κόλιανδρος


https://www.instagram.com/p/CdnHw_-DhoA/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο κόλιανδρος είναι ένα ιδιαίτερο βότανο, πολύ διαδεδομένο και αγαπητό στην Ανατολή. Η ιδανική εποχή για να το καλλιεργήσετε είναι η άνοιξη και η φροντίδα του δεν είναι καθόλου απαιτητική. Η βλάστηση του διαρκεί περίπου 7 – 10 ημέρες, μετά από 20 – 25 ημέρες μπορείτε να μεταφυτεύσετε.

Άνηθος


https://www.instagram.com/p/4Uvga8QX5A/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο άνηθος είναι ένα μυρωδικό που χαρακτηρίζει την μεσογειακή κουζίνα. Καλλιεργείται σε βαθιές γλάστρες λόγο του σχήματος της ρίζας του. Η ιδανική εποχή για την καλλιέργειά του είναι η άνοιξη που οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 18-25 βαθμούς.

Στο πότισμα είναι σημαντικό να ποτίζεται απευθείας η ρίζα και όχι το φύλλωμά του. Χρειάζεται συχνό αλλά λίγο πότισμα. Προτιμήστε να τοποθετήσετε τη γλάστρα σε δυτικό ή ανατολικό μπαλκόνι και σημείο που ο ήλιος δεν το βλέπει απευθείας.

Μέντα


https://www.instagram.com/p/CEnT1eZjXOj/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η μέντα δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις στη φροντίδα της. Τοποθετήστε τη γλάστρα σε ημισκιερή θέση σε σημείο που να προστατεύεται από τον αέρα. Προτιμήστε να τη μεταφυτεύσετε σε ζαρντινιέρα ή πλατιά γλάστρα.

Όσον αφορά το πότισμα, πρέπει να είναι συχνό. Την περίοδο της άνοιξης αυτό θα πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα και κάθε δύο μέρες το καλοκαίρι.

Δεντρολίβανο


https://www.instagram.com/p/CTjyAITFtmJ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το δεντρολίβανο πρέπει να τοποθετείται σε σκιερό και ημισκιερό μέρος. Είναι πιο ανθεκτικό σε χαμηλές θερμοκρασίες και στη ζέστη. Το καλοκαίρι χρειάζεται δύο φορές την εβδομάδα πότισμα, ενώ σημαντικό είναι σε περίπτωση μεταφύτευσης να το ποτίζεται πιο συχνά μέχρι να ριζώσει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved