Απλές και όμορφες ιδέες για να ανανεώσετε το παιδικό δωμάτιο

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και βάλτε χρώμα στο δωμάτιο του παιδιού σας.

Απλές και όμορφες ιδέες για να ανανεώσετε το παιδικό δωμάτιο
instagram@ kidsroom.decorideas

Το υπνοδωμάτιο των παιδιών πρέπει να είναι άνετα σχεδιασμένο και διακοσμημένο με τρόπο που να νιώθει ευχάριστα και να θέλει να περνά χρόνο μέσα σε αυτό. Ανά περιόδους μπορείτε να κάνετε ορισμένες αλλαγές όχι μόνο γιατί τα παιδιά μεγαλώνουν αλλά για να αλλάζει η διάθεσή τους ( ειδικά τώρα λόγω κορονοιού).

Διατηρήστε το χώρο ευρύχωρο

Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσετε το δωμάτιο του παιδιού σας ευρύχωρο και να μην είναι γεμάτο έπιπλα. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι οι τακτικές …εκκαθαρίσεις ρούχων και παιχνιδιών. Ωστόσο, εάν έχετε περισσότερα από ένα παιδιά που μοιράζονται το δωμάτιο, δεν υπάρχει καλύτερη ιδέα από το να χρησιμοποιήσετε κουκέτες με αποθηκευτικό χώρο.

Κάδρα στους τοίχους

Ο πιο εύκολος να βάλετε χρώμα στο παιδικό δωμάτιο είναι να διακοσμήσετε τους τοίχους. Μπορείτε να τοποθετήσετε ταπετσαρία, αυτοκόλλητα, κάδρα ή ακόμα και τις ζωγραφιές των παιδιών σας σε διάφορα πλαίσια.

Παίξτε με τα χρώματα

Τα χρώματα επηρεάζουν τις σωματικές λειτουργίες, το μυαλό και το συναίσθημα με την ενέργεια που παράγεται από το φως. Μελέτες που διεξήχθησαν καταδεικνύουν σαφώς τα οφέλη των χρωμάτων όσον αφορά την ανάπτυξη του εγκεφάλου, τη δημιουργικότητα, την παραγωγικότητα και τη μάθηση. Είναι πολύ σημαντικό να προσθέσετε χρώματα στο παιδικό δωμάτιο γιατί περνούν τον περισσότερο χρόνο τους σε αυτό. Βάψτε τον τοίχο ολόκληρο με ένα μόνο χρώμα ή μπορείτε να παίξετε με διάφορα μοτίβα και σχήματα.

Στη gallery που ακολουθεί θα δείτε πολλά και διαφορετικά παιδικά δωμάτια κι έτσι θα μπορέσετε να πάρετε αρκετές ιδέες για το πώς θα διαμορφώσετε το υπνοδωμάτιο του δικού σας παιδιού.

Φωτογραφίες: instagram@ kidsroom.decorideas

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved