Ασπρόμαυρο παιδικό δωμάτιο - Μια μαμά μας δείχνει πώς να το φτιάξουμε

Δείτε πώς θα ανανεώσετε (αλλάξετε διακόσμηση) στο δωμάτιο του παιδιού σας.

Ασπρόμαυρο παιδικό δωμάτιο - Μια μαμά μας δείχνει πώς να το φτιάξουμε

Το μαύρο χρώμα είναι ένα χρώμα που δεν επιλέγουν εύκολα οι γονείς για το παιδικό δωμάτιο καθώς το θεωρούν καταθληπτικό και καθόλου χαρούμενο για τα παιδιά τους.

Ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι οι γονείς που το συνδυάζουν άψογα με το λευκό, το γκρι ή το ροζ, με αποτέλεσμα το δωμάτιο να γίνεται άκρως εντυπωσιακό και μάλιστα για όλες τις ηλικίες.

Ασπρόμαυρη διακόσμηση

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν σε ένα αντίστοιχο άρθρο, ένα από τα θετικά της ασπρόμαυρης διακόσμησης είναι ότι δεν υπάρχει περιορισμός στο συνδυασμό χρωμάτων. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε κουρτίνες σε κίτρινο χρώμα ή κάδρα για τους τοίχους σε κόκκινο, μπλε, ροζ ή ότι άλλο χρώμα θέλετε.

Τι δείχνουν έρευνες

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, τα μωρά μέχρι την ηλικία των τριών μηνών δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα χρώματα παρά μόνο το μαύρο, το λευκό και το γκρι. Για το λόγο αυτό οι ειδικοί προτείνουν τα χρώματα αυτά να κυριαρχούν στο παιδικό δωμάτιο ώστε να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του. Σταδιακά μπορείτε να προσθέτετε στο παιδικό δωμάτιο περισσότερα χρώματα σε μαξιλάρια, σε αυτοκόλλητα στους τοίχους, σε διακοσμητικά.

Κάντε το όπως αυτή η μαμά

Ένα ζευγάρι αποφάσισε να αλλάξει το παιδικό δωμάτιο και διάλεξε το λευκό και το μαύρο να είναι τα βασικά χρώματα.

Από το κρεβάτι, τα χαλιά, τους τοίχους, τα σεντόνια, τις κουβέρτες μέχρι και τα διακοσμητικά ράφια, όλα τους σε λευκή και μαύρη απόχρωση συνδυάζονται αρμονικά.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς μεταμόρφωσε το παιδικό δωμάτιο του παιδιού της, ακούστε τις συμβουλές της και κάντε το ίδιο στο παιδικό δωμάτιο του δικού σας παιδιού.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved