Παιδικά και εφηβικά δωμάτια σε μπλε και κίτρινο χρώμα - Πάρτε ιδέες

Δείτε τις προτάσεις μας και πάρτε ιδέες. 

Παιδικά και εφηβικά δωμάτια σε μπλε και κίτρινο χρώμα - Πάρτε ιδέες
home-designing.com

Το παιδικό δωμάτιο είναι ο χώρος όπου τα παιδιά ξεκουράζονται, διαβάζουν, παίζουν και γενικά περνούν αρκετές ώρες της μέρας τους, για αυτό είναι σημαντικό η διακόσμηση του παιδιού δωματίου να γίνεται με προσοχή.

Τα χρώματα που θα επιλέξετε για το παιδικό δωμάτιο μπορούν να επηρεάσουν την ψυχολογία και τη διάθεση του παιδιού, ακόμα όμως και τις επιδόσεις τους στο σχολείο και το διάβασμα.

Το κίτρινο είναι το χρώμα της λιακάδας. Συμβολίζει την ευχαρίστηση, την καλή ενέργεια και την ζεστασιά, ενώ θεωρείται ότι προκαλεί συναισθήματα χαράς και συμβάλλει θετικά στη συγκέντρωση.

Οι αποχρώσεις του είναι βέβαια πολλές και η κάθε μία έχει τον δικό της συμβολισμό. Το κίτρινο είναι μία εξαιρετική επιλογή για το παιδικό δωμάτιο, καθώς είναι κατάλληλο για αγόρια και κορίτσια.

Αντίστοιχα το μπλε είναι μία αρκετά συνήθης επιλογή για το παιδικό δωμάτιο, ειδικά των αγοριών. Το μπλε είναι το χρώμα της θάλασσας και του ουρανού. Συμβολίζει την εμπιστοσύνη, την αυτοπεποίθηση, την αλήθεια, την εξυπνάδα και την ηρεμία, ενώ θεωρείται ευεργετικό για το μυαλό και το σώμα.

Ο συνδυασμός μπλε και κίτρινος είναι ιδανικός εάν ο γιος και η κόρη σας μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο. Και τα δύο χρώματα, αποπνέουν ζωντάνια και συμβάλλουν στη θετική διάθεση. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ιδέες για τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου με μπλε και κίτρινα χρώματα και εμπνευστείτε.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved