Πορτοκαλί για το παιδικό δωμάτιο: Τι συμβολίζει το χρώμα και οι αποχρώσεις του; (pics)

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το πορτοκαλί χρώμα πριν το επιλέξετε για το δωμάτιο του παιδιού.

Πορτοκαλί για το παιδικό δωμάτιο: Τι συμβολίζει το χρώμα και οι αποχρώσεις του; (pics)

Το πορτοκαλί φτιάχνεται από το κόκκινο και το κίτρινο, που σημαίνει ότι συνδυάζει δύο από τα ψυχολογικά βασικά χρώματα, το ένα που συνδέεται με τη σωματική διάσταση (κόκκινο), και το άλλο με τα συναισθήματα ( κίτρινο).

Το κίτρινο, μεταδίδει χαρά , κέφι και αισιοδοξία. Οι θετικές ιδιότητες του κόκκινου, ξυπνούν την ενεργητικότητα , τη δύναμη και τον ενθουσιασμό. Μαζί παράγουν ένα χρώμα που είναι ζεστό, φιλικό, ενεργητικό κι ευχάριστο , το οποίο εκφράζει κάτι παιχνιδιάρικο και ανάλαφρο που μας συνδέει με το παιδί μέσα μας.

Όπως αναφέρει η Karen Haller στο βιβλίο της « Το μικρό βιβλίο των χρωμάτων», εκδόσεις Διόπτρα, το πορτοκαλί είναι σκανταλιάρικο με την καλή έννοια και είναι το χρώμα που προκαλεί κοινωνική αλληλεπίδραση και φιλική συζήτηση.

Είναι επίσης το χρώμα που εκφράζει αφθονία.

Οι πολλές αποχρώσεις του πορτοκαλί

Μερικοί από τους πιο ζεστούς τόνους του πορτοκαλί είναι το ροδακινί, το βερμίλιον, της κολοκύθας, το σομόν, το βερικοκί και το καμένο πορτοκαλί. Ένα ψυχρό πορτοκαλί είναι το περσικό πορτοκαλί.

Οι ψυχολογικές ιδιότητες που εκφράζονται εξαρτώνται από την ένταση του χρώματος. Το αίσθημα που βιώνει κανείς όταν κοιτάζει ένα έντονο, φωτεινό πορτοκαλί είναι διαφορετικό από αυτό που νιώθει μπροστά σε ένα πιο απαλό πορτοκαλί.

Επειδή οι απαλοί τόνοι του πορτοκαλί πολλές φορές περιέχου μια μικρή ποσότητα ροζ, εκφράζουν επίσης τον ρομαντισμό.

Για την ιστορία

Το πορτοκαλί δεν είναι κανονικά ένα χρώμα που θα συνέδεε κανείς με μια φίρμα πολυτελείας. Αλλά, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο , το μοναδικό χαρτόνι που υπήρχε για να κατασκευάσει η Hermes τα κουτιά της ήταν σε πορτοκαλί χρώμα. Μη θέλοντας να χάσει την αναγνωσιμότητα του σήματός της, η εταιρία, διατήρησε αυτό το χρώμα.

Στη gallery που ακολουθεί θα δείτε διαφορετικές αποχρώσεις του πορτοκαλί για το παιδικό δωμάτιο:

Φωτογραφίες: Instagram #orangekidsroom

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved