Κι όμως αυτή η σκηνή ινδιάνου έχει τραχανά και χοιρινό - Πώς να φτιάξετε το πιάτο

  • Τα οφέλη του τραχανά στην υγεία των παιδιών
  • Τραχανάς μια υπετροφή για μεγάλους και παιδιά
  • Υλικά και βήμα-βήμα η διαδικασία για να φτιάξετε τη σκηνή του ινδιάνου
Foivi Geller
Κι όμως αυτή η σκηνή ινδιάνου έχει τραχανά και χοιρινό - Πώς να φτιάξετε το πιάτο

Τα παιδιά χρειάζονται γερό ανοσοποιητικό και ο τραχανάς είναι μία από τις αρχαιότερες πρόχειρες τροφές που έχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών.

Σίγουρα όλοι έχετε συνδυάσει τις παιδικές σας αναμνήσεις με ένα πιάτο ζεστό τραχανά. Οι γιαγιάδες συνήθιζαν να τον φτιάχνουν στα εγγόνια τους για να μαλακώσει η κοιλίτσα (και όχι μόνο). Ωστόσο, σήμερα είναι ένα γεύμα που δύσκολα θα το δει κανείς στο τραπέζι μιας μοντέρνας οικογένειας.

Ωστόσο, θα έπρεπε να υπάρχει στο ψυγείο ή το ντουλάπι κάθε ελληνικής οικογένειας. Υπάρχουν πολλά είδη τραχανά. Ψιλός, χοντρός, γλυκός, ξινός, νηστίσιμος αι μη, με ντοματά κ.α. Κάποιοι τον προτιμούν σε μορφή σούπας, κάποιοι άλλοι κοκκινιστό, κάποιοι άλλοι τον προτιμούν πιο πηχτό ή με τσιγαρισμένη μυζήθρα.

Τα οφέλη του τραχανά στην υγεία των παιδιών

Ο τραχανάς είναι φτιαγμένος από αλεύρι και γάλα, που κατεξοχήν μάζευαν από τα ζώα τους οι κτηνοτρόφοι. Τα οφέλη του; Πολλά. Είναι πλούσιος σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, είναι καλή πηγή βιταμινών, όπως βιταμίνη Α, Β1 και ριβοφλαβίνης (Β2), η οποία έχει αντιγηραντικές, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και τονώνει τον μεταβολισμό και την εγκεφαλική λειτουργία και τέλος είναι πλούσιος σε καροτενοειδή, ουσίες με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που δρουν ενάντια στις ελεύθερες ρίζες.

Επιπλέον, το ξινόγαλα που περιέχεται στον τραχανά, περιέχει γαλακτοβάκιλλους που ενισχύουν την διαδικασία της πέψης και την πεπτική υγεία.

Τραχανάς μια υπετροφή για μεγάλους και παιδιά

Σίγουρα οι μεγαλύτεροι είναι περισσότερο εξοικειωμένοι με τον τραχανά, τα παιδιά όμως όχι και τόσο, γι' αυτό σήμερα θα δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα λαχταριστό πιάτο με τραχανά που σίγουρα θα τιμήσουν και θα το ζητούν συχνά.

Σκηνή Ινδιάνου: τραχανάς με χοιρινό κρέας

traxanas skini indianou

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Πώς θα το φτιάξετε:

Βήμα 1ο: Απλώστε 2-3 κουτάλες μαγειρεμένο τραχανά στο πιάτο

Βήμα 2ο: Βάλτε λίγο μαρούλι και λίγο μωβ λάχανο στη βάση και την κορυφή του πιάτου, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία

Βήμα 3ο: Βαλτε λίγο μαγειρεμένο χοιρινό στην άκρη (να θυμίζει ξύλα το στήσιμο) και σαλτσα για φλόγα.

Βήμα 4ο: Με ένα κουπάτ στρογγυλό, κόψτε το ψωμί του τοστ και τοποθετήστε στο πιάτο με τέτοιο τρόπο που να θυμίζει καπνό.

Βήμα 5ο: Κόψτε τη φέτα τυρί σε τριγωνικό σχήμα.

Βήμα 6ο: Κόψτε το αγγούρι όπως φαίνεται στην φωτογραφία και τοποθετήστε το στην κορυφή της σκηνής.

Βήμα 7ο: Με τα στικς καρότου σχεδιάστε την κορυφή της σκηνής και με λίγο επιπλέον μοβ λάχανο και λίγη κόρα ψωμιού ή χοιρινού, δημιουργήστε τις λεπτομέρειες της σκηνής.

Είναι βέβαιο πώς με αυτή τη συνταγή τα παιδιά σας σίγουρα θα λατρέψουν τον τραχανά και θα τον ζητούν συνέχεια.

Foivi Geller
Facebook account
Instagram account

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved